Temmuz 2019 Maaş Zammı İçin Flaş Açıklama (Enflasyon Ne Zaman Açıklanacak?)

Son dakika haberi: Kamu Personellerinin ve emeklilerin maaş zamları için kritik gün geliyor. Haziran 2019 enflasyon rakamları için geri sayım devam ederken maaş zamları ile ilgili flaş açıklama geldi.

Temmuz 2019 Maaş Zammı İçin Flaş Açıklama (Enflasyon Ne Zaman Açıklanacak?)

Memur ve emeklilere kötü haber : Enflasyon farkı gelse bile etki etmeyecek.

3 Temmuz 2019 günü Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurların ve emeklilerin 2019 yılı ikinci  6 ay maaş zamları da netleşmiş olacak. Enflasyon rakamları sonrası maaşlara zam gelecek ama geçtiğimiz hafta gelen zamlar sonrası maaşlara gelen zamlar vatandaşa peki etki etmeyecek. 

Haziran sonunda yapılan ve Temmuz’a ertelenen zamlar, bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Elektriğe yüzde 15 oranında zam geldi. Öte yandan çay , şeker ve akaryakıt fiyatlarına da art arda zamlar geldi. Bu zamlar , enflasyon farkını etkilemeyecek gibi duruyor. Memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek zamlar , bu zamlara gidecek.

Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs aylarında , seçim süreci olması nedeniyle enflasyon ile zamlar baskılandı ve TÜFE yüzde 4.99 seviyesinde geldi. İlk 5 aylık TÜFE sonrası Çarşamba günü Haziran ayı enflasyonu açıklanacak ve ilk 6 aylık TÜFE belli olacak. Zamlar Temmuz ayına ertelendiği için Haziran ayında da enflasyon düşük gelecek. 

Özellikle kamu personellerinin ve emekli vatandaşların büyük bir merakla beklediği enflasyon rakamının düşük gelmesi sonrası Temmuz 2019 maaşlarına düşük zam gelecek. 

Seçimlerden sonra art arda gelen zamlar yüzde 15 seviyesinde oldu. İlk 5 aylık açıklanan TÜFE ile 3 Temmuz günü açıklanacak TÜFE 'de eklenince memur ile emekli maaşlarına 5-6 oranında zam olacak. 

TÜİK, tüketici fiyatlarının mayıs ayında yüzde 0,95, ocak-mayıs aylarını kapsayan 5 aylık dönemde de yüzde 4,99 oranında arttığını kamuoyuna açıkladı. Temmuz ayında açıklanacak rakamla birlikte bu rakamın 5.5-6 arasında olması bekleniyor.

Konuyla alakalı Milli Gazete 'ye açıklamada bulunan  Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan şu ifadeleri kullandı:

“Memur ve emeklilerine ilk altı ayda yüzde 5 zam verilir, enflasyon ise yüzde 5’in üzerine çıkan rakam kadar verilir. İlk 6 aylık enflasyon oranının yüzde 8 çıkması durumunda memur ve emeklilerin maaşları 5+3 olur. İşçi ve Bağ-Kur’luların ise geçmiş 6 ayda oluşan tüketici enflasyonu kadar zam yapılır. Bundan dolayı da memur ve emeklilere daha yüksek zam verilmesin diye Haziran ayında zamlar yapılmayıp, ilk 6 aylık enflasyon oranı düşük tutulmuş, memur ve tüm emeklileri ilave zamların önüne geçilmiştir”

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANINCA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN ;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA