Tediyeler Hesaplara Yatmaya Başladı (Kadrolu Taşeronlar ve Kamu İşçileri)

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine bugün tediye ödemeleri yapılmaya başlandı. İşte tediye miktarı.

Tediyeler Hesaplara Yatmaya Başladı (Kadrolu Taşeronlar ve Kamu İşçileri)

Son dakika.. Son dakika.. Tediyeler hesaplara yatmaya başladı.

Taşerondan kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine bugün 2018 yılının son tediye ödemeleri yapılmaya başlandı. 2018 yılının son ikramiye tarihleri Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlendi ve 14 Ağustos tarihinde yürülüğe giren karar ile 7 Aralık 2018 Cuma günü tediyeler hesaplara yattı.

Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren tediye ödemeleri hesaplara yatmaya başlarken, belediyelerin bünyesindeki kamu şirketlerinde çalışan kamu işçileri, tediye ödemelerinden faydalanamıyor. Yüz binden fazla kamu işçisi, tediye ödemelerinin kendilerine de yapılmasını istiyordu. Ancak bu konuda 2018 yılında bir düzenleme yapılmadı.

DÜZENLEME NASIL OLUR?

2018 yılında tediye ödemeleri için bir düzenleme artık olmaz. Belediye bünyesindeki kamu işçilerine tediye ödemesi yapılması için yönetmelik değiştirilmesi gerekiyor. Bunun yolu da TBMM'den geçiyor.

Belediye şirketlerindeki kamu işçilerine de tediye ödenmesi için kanun teklifi hazırlanır ve TBMM'den geçerse o işçiler de tediye alır. Ancak şimdi hükümetin bu konuda bir çalışması yok.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Bugün işçilerin hesaplarına 13 günlük tediye ödemesi yapılacak. Asgari ücret tutarında maaş alan bir kamu işçisi, maaşı yüzde 20 ’lik vergi dilimine girdiği için en az 591 TL, 2.500 TL brüt ücreti olan bir işçisi 728 TL, 3.000 TL alan işçi ise 874 TL, 3.500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.019 TL ödeme yapılacak.

Ödemeler bugün hesaplara yatmaya başladı.

TAŞERON İŞÇİ, KAMU İŞÇİSİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara