TBMM Toplanıyor-Tek Tip Askerlik-Mahkumlara Af-EYT ve Ek Göstergede Son Gelişmeler

TBMM Genel Kurulu seçimden sonra 23 Haziran günü toplanıyor. Genel Kurul 'un gündemi tatile kadar oldukça yoğun. Peki tatile kadar hangi konular görüşülecek? Yeni askerlik sistemi, mahkumlara af ne zaman yürürlüğe girecek? Ek gösterge ile EYT hakkında son gelişmeler nedir? İşte detaylar ve son bilgiler.

TBMM Toplanıyor-Tek Tip Askerlik-Mahkumlara Af-EYT ve Ek Göstergede Son Gelişmeler

Seçimler bitti sırada yeni askerlik ve af meseleleri var.

Seçimlerin sona ermesi sonrası TBMM Genel Kurulu 25 Haziran 2019 Salı günü toplanacak. Genel Kurul yoğun bir gündem ile toplanacak ve tatile kadar görüşmeler yoğun şekilde devam edecek. 

ASKERLİK KANUNUNDA SON VİRAJ

Yeni askerlik sistemi görüşmelerinde kalan 2 madde ve nihai oylama Salı günü yapılacak. Nihai oylamanın ardından askerlik kanunu Resmi Gazete 'de yayımlanıp yürürlüğe girecek. 

Salı günü Meclisten geçip Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından birliklere yeni askerlik sistemi için yazı gönderilecek ve 130 bin asker erken terhis olacak.

MAHKUMLARA AF MESELESİ

On binlerce mahkum ve mahkum yakını af bekliyor. TBMM 'de komisyonda görüşülen Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda değişikliklerin görüşülmesi ise yine bu dönemde görüşülmesi bekleniyor. Bu düzenleme ile on binlerce mahkumun infaz sürelerinin kısaltılması ön görülüyor.

MECLİS TEMMUZ SONUNDA TATİLE GİRECEK

Şimdiye kadar yapılan açıklamalarda, bu kanunların yanı sıra ilkokula başlama yaşı meselesinin Meclisten geçeceği belirtildi. Her yıl Temmuz ayında tatile giren TBMM 'nin tatil tarihi açıklanmadı. Ancak Meclisin Temmuz sonunda tatile girmesi bekleniyor. 

Meclisin tatile girmesi sonrası 3600 ek gösterge meselesi yılın son aylarına kalacak. Süleyman Soylu ek göstyerge için 2019 yılı sonunu işaret etmişti. 

EYT OLACAK MI?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili henüz bir düzenleme söz konusu değil. Ancak EYTSYDD Başkanı Cumhurbaşkanı 'na bir dosya verdi ve randevu talep etti. Bu görüşme sonrası EYT ile ilgili çalışma olup olmayacağı belli olacak.

GELİŞMELERDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN