TBMM'nin Gündemi Açıklandı: Ek Gösterge, Af, EYT, Nafaka ve Yeni Askerlik Sistemi Var mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş , yaptığı son dakika açıklamasında, TBMM 'nin bayrama kadar görüşeceği konuları kamuoyuna duyurdu. Peki bu açıklamada yeni askerlik sistemi, af ve ek gösterge meselesi var mı? İşte detaylar.

TBMM'nin Gündemi Açıklandı: Ek Gösterge, Af, EYT, Nafaka ve Yeni Askerlik Sistemi Var mı?

Ek gösterge, mahkumlara af ve yeni askerlik sistemi hakkında açıklama.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı son dakika açıklamasında, Binali Yıldırım 'ın açıkladığı köprü cezaları meselesine değindi ve TBMM 'nin bayrama kadar görüşeceği konuları açıkladı.  

Bayrama kadar gündemlerinden çıkması gereken öncelikli yasalar olduğunu söylerek açıklamasına başlayan Muş, Meclis çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Genel Kurul'da 'Kapadokya Alan Başkanlığı' kurulmasına ilişkin müzakereler başladı. Önümüzdeki haftalarda yeni verilecek tekliflerle süreç işleyecek. Haziran’ın ilk haftası bayram. Meclis bayrama kadar aralıksız çalışacak. Askerlik ile ilgili düzenleme, Kapadokya teklifi, turizm teşvik yasası ve köprü geçişlerindeki trafik cezaları ve çeşitli kanunların yer alacağı düzenlemeler var" ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ CEZALARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Mehmet Muş açıklamasının devamında, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiği köprü geçiş cezalarıyla ilgili çalışmaları olduğunu belirterek, "Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiği köprülerle alakalı bazı vatandaşlara verilen yüklü miktarda cezalar vardı. Bu cezaların iptali için Meclis Başkanlığı'na sunacağımız teklif var. Meclis'in programına göre yasalaşması halinde bu sorun da ortadan kalkacaktır. Diğer alanlarla ilgili bir çalışmamız var. Netleştiği zaman onu da kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdi üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

EK GÖSTERGE VE MAHKUM AFFI

Mehmet Muş yaptığı açıklamada, "Meclis bayrama kadar aralıksız çalışacak. Askerlik ile ilgili düzenleme, Kapadokya teklifi, turizm teşvik yasası ve köprü geçişlerindeki trafik cezaları ve çeşitli kanunların yer alacağı düzenlemeler var" dedi. Muş yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge ve ceza indirimi meselelerine değinmedi. Mehmet Muş 'ın açıklamasına bakacak olursak , ek gösterge, mahkumlara af konuları bayramdan sonraya kaldı. 

Ek gösterge ve af bekleyen diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

EYT için Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada kapıyı kapattı. Nafaka düzenlemesi için Mehmet Muş herhangi bir açıklama yapmadı. 

KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN VE EK GÖSTERGE-AF HABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN