TBMM'de 2019 Asgari Ücret, Memur ve Emekli Maaş Zammı Eleştirisi

İTİ Partili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı hakkında hükümete sert çıktı.

TBMM'de 2019 Asgari Ücret, Memur ve Emekli Maaş Zammı Eleştirisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan önemli açıklamalar geldi.

TBMM Genel Kurulu 'nda bir konuşma yapan Yokuş, Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak yüzde 26 zamma değindi ve yapılacak bu yüksek zam oranı üzerinden hükümeti eleştirdi ve Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam onaylanırsa asgari ücretliye, memura ve emekliye de bu oranda zam yapılması gerektiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET KONUSUNU ÇOK KOLAY ÇÖZEBİLİRİZ

Asgari ücreti kolaylıkla halledebileceklerini söyleyen Yokuş, "Değerli milletvekilleri, aslında asgari ücret konusunu çok kolay çözebiliriz eğer işveren payını yarı yarıya düşürürsek, eğer işvereni kısmen rahatlatabilirsek, primleri düşürebilirsek. Eğer kayıt dışı istihdamla samimiyetle mücadele edecek bir yönetim anlayışı olabilirse asgari ücret bu şartlar altında rahatlıkla yeni yılda en az 2 bin liraya çıkabilir ama bu iradeyi koyabilecek bir siyasi iktidara ihtiyaç var. Çünkü yönetim kabiliyetini kaybetmiş, ne yaptığını bilmeyen, hele hele “başkanlık”, “yarı başkanlık sistemi” ya da “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi” denilen, daha hiçbirimizin anlayamadığı, kavrayamadığımız bir yönetim anlayışıyla zaten iktidarınız asgari ücretlinin derdine de çare bulamaz, bulması da mümkün değildir çünkü iktidarınızın işi gücü rantiye."

KONUTLARI DEVLET ALACAK

"İktidarınızın işi gücü rantiye" diyen Yokuş, müteahhiterin elinde konutların kaldığını, bu konutları devletin almaya hazırlandığını söyleyerek, "Şimdi, duymaya başladık; efendim, konut sektörü sıkıntıdaymış; efendim, yapılan on binlerce konut müteahhitlerin elinde kalmış. E, ne yapalım? Bu müteahhitleri kurtaralım, devlet satın alsın. Devlet para versin, hem bankalar kurtulsun hem müteahhitler kurtulsun. E, kardeşim, asgari ücretli ne olsun? O beklesin. 3600’ü bekleyenler, memurlar? Onlar da beklesin. Emekliler? E, onların adı yok. Çiftçi zaten perişan, şu girdiler önümüzdeki yıl ekimleri neredeyse yüzde 100 düşürecek. Ama iktidarın böyle bir derdi yok çünkü kafa ancak rantiyeye çalışıyor. Dedik ya, yönetim kabiliyetini kaybetmiş." ifadelerini kullandı.

MEMURA, EMEKLİYE VE ASGARİ ÜCRETLİYE AYNI ORANDA ZAM

Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam oranına değinerek hükümeti eleştiren Yokuş, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı işaret buyuracak, her konuda bütün yetkiler onda olacak. Yazık ya, hiç mi sizde acıma duygusu yok? Bir insan bütün yükü nasıl taşır Allah aşkına? Ve biz burada şunları söylüyoruz: Kardeşim, eğer bu Meclise yarın bütçe geldiğinde Cumhurbaşkanının maaşına yüzde 26 oranında zam yapacaksanız ve bu Meclisten o geçerse, aynı oranda zammı memura, asgari ücretliye vermezseniz, vallahi -hiç kusura bakmayın- sadece bu dünyada değil, öteki dünyada bile elimiz iki yakanızda olur. Adalet olacak, adalet beyler, öyle yağma yok. Eğer bu ülkede hak, hukuk, adalet gelecekse herkese eşit gelecek."

Asgari ücret ve memur-emekli maaş zammı hakkında haberlerden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN