'Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerin Maaş Durumu Ne Olacak?'

Asgari ücrete yapılan zammın ardından kendilerine yönelik düzenleme yapılıp yapılmayacağını merak eden taşeron işçilerin bekleyişi sürüyor. Taşeron işçiler enflasyonun altında zam oranıyla çalışmayı sürdürecek mi? maaşlarında düzenlemeye gidilecek mi? CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TBMM Genel Kurulu'nda taşeron işçilerin kadro sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerin Maaş Durumu Ne Olacak?'

Taşerondan kadroya geçen fakat yüzde 4+4 zam sözleşmesiyle eli ayağı bağlanana işçilerin durumu TBMM'de gündeme geldi. Taşerondan kadroya geçen işçilerin enflasoynun çok altında maaş zammına mahkum edildiğini söyleyen İzmir Milletvekili Kani Beko, bu işçilerin sorunlarının çözümü için çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda taşerondan kadroya geçen işçilerle ilgili söz alan Kani Beko, "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle kadro vaadiyle şirketlere geçirilen taşeron işçileriyle yani kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan şirket işçileriyle 2020 yılına kadar toplu iş sözleşmesi yapılmayacak, kadrolu işçi gibi 4 ikramiye verilmeyecek ve bu işçiler sosyal ve ekonomik haklardan yararlanamayacaklardır. Bu işçilere sadece 4+4 zam verilmesi öngörülmektedir. Enflasyonunun yüzde 25, pazar enflasyonunun ise yüzde 50'lere ulaştığı gerçeği ortadayken sayıları 1 milyona ulaşan bu işçilerin ekonomik demokratik sendikal hakları konusunda bir iyileştirme yapmayı düşünmekte misiniz? Bu konuya dair vermiş olduğum kanun teklifini incelemenizi ve kanunun Meclis gündemine getirilmesini talep ediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA