Taşeronda Toplu Sözleşme Hakları Hakkında Dikkat Çeken Açıklama

Taşeronda dikkat çeken bir açıklama geldi. Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özdemiroğlu yaptığı açıklamada kadroya geçen taşeronda haksızlıkları dile getirdi.

Taşeronda Toplu Sözleşme Hakları Hakkında Dikkat Çeken Açıklama

Belediye-İş Sendikası 11. Genel Kurulu  3-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Düzenlenen Genel Kurula katılan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özdemiroğlu, kadroya alınan taşeron işçilerin hak kayıplarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen belediye-İş Sendikası 11. Genel Kurul 'unda kürsüye geçen Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özdemiroğlu, "taşeronlara kadro verileceği söylendi. Bir sabah uyandığımızda Kanun Hükmünde Kararname ile taşeronlara kadro verildiği söylendi" diyerek sözlerine başladı.

BİR ALDATMACA OLDUĞUNU PAYLAŞTIK

KHK'dan bir gün sonra bir basın toplantısı düzenlediklerini söyleyen Tez-Koop-İş Sendikası Başkanı Haydar Özdemiroğlu, düzenledikleri bu basın toplantısında bunun bir aldatmaca olduğunu belirttiklerini söyledi. Özdemiroğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Yıllarca kangren haline gelmiş, bu çalışma yaşamındaki en büyük sorun, Kanun Hükmünde Kararname ile bir gecede çıkartılıyorsa emek örgütleri bunun hesabını sormalıdır. Bu meclise getirilmeliydi. Bu yasa, ülkenin en büyük konfederasyonu Türk İş ile ve diğer emek örgütleri ile birlikte çıkartılmalıydı. Siz biliyorsunuz TBMM'ye geldiğinde yasalar, biz alt ve üst komisyonlarda ve hatta Genel kurulda eksikleri gördüğümüzde önergelerle zaman zaman değiştirdiğimiz oldu.

Ve bu kadro aldatmacasında, 2020 'ye kadar taşeron olarak çalışan arkadaşlara ücret zammı  sizlerin sendikaların dışında yüzde 4 olarak verilmelidir. Bu şu demektir. Taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesi hakkı ellerinden alındı demektir. 2020 'ye kadar hakkınız yok. Anayasal hakı olan grev hakkınız yok."

Söz konusu açıklamanın devamı şu şekilde;

Taşeron haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara