Taşeronda Son Dakika Gelişmesi: Maaş Düzenlemesi İçin Kritik Hamle

Son dakika haberi: 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınan taşeron işçilerin yeni yılda maaş mağduru olmaması için Hak İş ile Öz Büro İş Sendikası tarafından bir kampanya başlatıldı.

Taşeronda Son Dakika Gelişmesi: Maaş Düzenlemesi İçin Kritik Hamle

KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler, enflasyon farkının maaşlarına yansıtılması için dilekçe kampanyası başlattı.

Hak İş, Öz Büro İş tarafından başlatılan kampanya, kısa süre içinde yayıldı ve kadroya geçen tüm taşeron işçiler, dilekçe örneğini doldurup teslim etmeye başladı. 

4/D Kamu çalışanları tarafından yayımlanan gönderide şu ifadelere yer verildi:

"Hak-iş / Öz Büro İş Sendikasının öncülüğünde tüm Türkiye genelinde enflasyon farkının kadroya geçen işçilerimize de yansıtılması için imza kampanyası başlatıldı . Dilekçe örneklerimiz kurum temsilcilerimizde de mevcut olup imzalamanızı ve teslimini gerçekleştirmenizi önemle rica ediyoruz.

Kadroya geçen işçilerin ücretleri ve sosyal hakları, 696 sayılı KHK gereğince geçiş tarihinden önce yüksek hakem kurulu tarafından bağıtlanan ve yürürlük süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, altışar aylık dönemler halinde % 4 olarak belirlenmiştir.

Bu nedenle satın alma gücümüzün büyük bir kısmını kaybetmiş durumdayız. Hükümetimizin çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, biz işçilerin enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz.

Vakit birlik olma vakti , 

vakit beraber olma vakti , 

Geleceğimiz için bir imza senden olsun .

İşte dilekçe örneği:

Siz de maaşlarınıza enflasyona göre zam gelmesini istiyorsanız, sesinizi duyurma adına yukarıdaki dilekçe örneğini doldurarak Bakanlığa gönderebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN