Taşeronda Önemli Maaş Zammı Haberi Geldi YHK+Asgari Ücret (2019 Tediye Ne Zaman?)

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçilere ilk maaş zammı haberi geldi. YHK zammına ek olarak asgari ücret zam oranı da işçilerin maaşlarına eklendi ve en düşük maaş zammı 2357 TL oldu. Peki ilave tediye ödemeleri ne zaman? Ocak tediyeleri ne zaman? İşte detaylar.

Taşeronda Önemli Maaş Zammı Haberi Geldi YHK+Asgari Ücret (2019 Tediye Ne Zaman?)

KHK ile kadroya geçen taşeron işçilere ilk maaş zammı geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Su ve Kanalizasyon İdareis Genel Müdürlüğü bünyesinde taşeron olarka çalışıyor iken, OHAL kapsamında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarına zam geldi. Yapılan yeni zam ile en düşük işçinin maaşı 2 bin 376 lira seviyesine kadar  yükseltildi.

20 Kasım 2017 tarihinde OHAL kapsamında yayımlanan 696 nolu KHK'nın 127 'nci maddesine göre Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde taşeron şirketlere bağlı olarak çalışan 6 bin 971 işçi, belediye iktisadi teşekkülleri bünyesinde kamuya alındı. Bu kapsamda ASKİ bünyesinde kadroya alınan toplamda 2 bin 655 işçi belediye bünyesinde kadrolu kamu işçisi oldu. Yayımlanan  kararnamenin ilgili hükümlerine göre toplamda 9 bin 26 işçi, YHK tarafından   karara bağlanan ve 31 Ekim 2020 'ye kadar uygulanacak toplu iş sözleşmesinin hükümlerine tabi oldu. Bu işçilerin ücret zamları ise 6'şar aylık dönemler halinde yüzde 4 oranında belirlendi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI + YÜZDE 4

2019 yılı ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere asgari ücrete yüzde 26 seviyesinde bir zam yapıldı ve en düşük maaş net 2 bin 20 TL seviyesine kadar yükseltildi. bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, işçi maaşlarının yeniden düzenlenmesi için bir  talimat verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde çalışıp, kadrosu belediye şirketlerinde olan ve maaşı yeni asgari ücretin altında kalan işçilerin maaşlarında yüzde 30'a varan artışlar sağlandı.

EN DÜŞÜK MAAŞ ZAMMI 522 TL

YHK kararına göre zam yapılması sonrası maaşı yeni asgari ücretin altında kalan işçilerin ücreti, net 2 bin 20 liraya çıkartılıp, bu oranın üzerinde işçilere zam yapıldı. 

Buna göre Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve ASKİ bünyesinde çalışmakta oolan en düşük işçinin maaşı, yemek ve yakacak ücretiyle birlikte 2 bin 376 liraya yükseldi. Belediye şirketlerinde kadrolu olup da yeni asgari ücretin üzerinde maaş alan işçilere ise yüzde 4 zam yansıtıldı. Yapılan iyileştirmelerle geçen yıla göre en düşük işçi ücretinde 522 lira artış kaydedildi.

TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Kamu işçileri, 2019 yılı Ocak ayı tediye ödemelerini bekliyor. ancak hala bir tarih açıklanmadı. Söz konuus ödemelerin Ocak ayında yapılması bekleniyor. Ödeme tarihi belli olduğu anda bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

DİĞER İŞÇİLER DE MÜJDE BEKLİYOR

Diğer belediyelerin işçileri ve KHK ile kadroya geçen taşeron işçiler, aynı şekilde kendi maaşlarına da zam yapılmasını bekliyor. Zam haberi gelir gelmez bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN