Taşeron ve Kamu İşçilerine 2019 Ocak'ta İki İkramiye

Son dakika haberi: Taşeronda ve kamu işçilerinde 2019 yılı Ocak ayı detayı. Edinilen son bilgilere görer Ocak 2019 'da işçiler iki ikramiye birden alacak.

Taşeron ve Kamu İşçilerine 2019 Ocak'ta İki İkramiye

Taşeronda 2019 detayı.

Yüz binlerce taşeron işçi, geçtiğimiz Aralık ayında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda 4/D statüsüne alındı. Kamuya kadrolu işçi olarak alınan işçiler 2019 yılı Ocak ayında hem toplu sözleşme ikramiyesinden, hem de ilave tediye ödemelerinden faydalanabilecek. 

Bilindiği üzere 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, kamuya atamaları yapılan işçilerin mali haklarına yönelik Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23. maddesi uyarınca idarelerce sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınaca toplu iş sözleşmesi hükümlerinin ikrmaiye başlıklı bölümünde işçilere ocak ve temmuz aylarında 6 'er günlük olmak üzere yılda toplamda 10 günlük ücretleri tutuarında ikramiye ödemesi yapılır. Bu ödeme işçinin çalıştığı sürenin bir yıldan az olması durumunda çalışma süresi ile orantılı olarak ödenir hükmüne yer verilir.

Bunun yanı sıra 6772 sayılı kanuna göre ödenen ilave tediyelerin ilk taksiti daha önceki senelerde olduğu gibi 2019 'un Ocak ayı içinde 13 gün olarak ödenir. Tediyelerin Ocak aynın kaçında ödeneceği ise Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenir.

Hem tediye hem de toplu sözleşme ikramiyesinin ocak ayı içinde ödenecek olması nedeniyle taşeronlar, Ocak ayı içinde toplamda 18 gün üzerinden ikramiye ödemesi alacak.

NE KADAR ÖDEME ALACAKLAR?

2100 TL brüt ücret alan bir kamu işçisi, 650 TL tediye, 250,21 TL 'de toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi olmak üzere toplamda 900 TL ödeme alacak. 

Diğer ödeme miktarları ise şu şekilde;

TAŞERON HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK , İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA