Taşeron-EYT-Af-Nafaka ve 3600 Ek Göstergede Üzen Haber

Af bekleyen mahkum ve mahkum yakınlarına , emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini bekleyen EYT'lilere, düzenleme bekleyen taşeron işçilere, ek gösterge bekleyen memurlara kötü haber önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte detaylar.

Taşeron-EYT-Af-Nafaka ve 3600 Ek Göstergede Üzen Haber

TBMM tatil kararı önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlandı.

Geçtiğimiz 18 Temmuz Perşembe günü düzenlenen son Genel Kurul oturumunda , TBMM 'nin 1 Ekim tarihine kadar tatile girmesi kararı alındı. Tepki ile karşılanan tatil kararı önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlandı ve TBMM 'nin tatili resmileşti.

Çözüm bekleyen birçok konu varken TBMM 'nin tatile girmiş olması , yüz binlerce vatandaşın tepkisine neden oldu. Kadro alamayan taşeron işçiler, kadroya geçen ancak özlük haklarında herhangi bir düzenleme yapılmayan işçiler, emeklilikte yaşa takılanların sorunları, af bekleyen mahkum ve mahkum yakınları, 3600 ek gösterge bekleyen 1 milyondan fazla kamu personeli personeli ve daha niceleri..

TATİL KARARI RESMEN YAYIMLANDI

Resmi Gazete 'de bugün yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Çözüm bekleyen sorunları kısaca özetlemek gerekirse..

TAŞERON

KHK ile kadroya alınmayan KİT işçileri ve diğer kadro alamayan işçiler, kadro sorununun çözümünü bekliyor. Kadroya geçen ancak toplu sözleşmeye dahil edilmeyi 2020 yılına kadar YHK 'ya mahkum edilen 4/D'li işçiler de maaş ile özlük haklarında bazı düzenlemeler yapılmasını bekliyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Sayısı yüz binleri geçen emeklilikte yaşa takılanlar, primi tamamlamalarına rağmen yaş haddinden dolayı emekli olamıyor. Yaşları nedeniyle iş de bulamayan EYT'ler , geçim sıkıntısı çekior. EYT'ler de düzenleme bekliyor.

MAHKUMLARA AF-NAFAKA

24 Haziran öncesi seçim beyannamesinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın da 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi müjdesini verdiği mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi hala gelmedi. Yargı reformu kapsamına alınan mahkumlara af meselesi, Meclisin kapanması nedeniyle 1 Ekim 'e ertelendi. Nafaka meselesi de Ekim ayına ertelendi.

EK GÖSTERGE

24 Haziran öncesi seçim meydanlarında müjdelenen hemşire, din görevlileri, öğretmen ve polislere ek gösterge yıl sonuna kaldı.

TAŞERON-EYT-AF-EK GÖSTERGE BEKLEYENLER BU SAYFADA

Diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA-TAKİP ET

YENİ GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN