Tahminler Değişti: Dolar ve Altın Fiyatlarında Düşüş Başladı

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında tahminler değişti. Tahminlerin değişmesi sonrası dolar kuru ile altın fiyatlarında düşüş başladı. İşte piyasalarda son durum ve güncel bilgiler.

Tahminler Değişti: Dolar ve Altın Fiyatlarında Düşüş Başladı

Son dakika : Altın fiyatlarında düşüş başladı.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son dönemlerde art arda rekorlar kıran gram altın , bu haftaya yatay başlamıştı. Dolardaki yükselişten destek bulup bir miktar yükselen gram altın , ons fiyatında düşüş yaşanması nedeniyle düşüşe geçti.

MERKEZ BANKASI'NIN HAMLESİ SONRASI DOLAR DÜŞTÜ

Merkez Bankası'nın likitide hamlesi sonrası dolar kurunda bir miktar düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 7.34 TL seviyesinde olan dolar kuru, hamle sonrası bir miktar düştü ve 7,28 TL 'ye geriledi.

İşte dolar kurunda bugün yaşanan değişimin grafiği:

DOLAR TAHMİNİ

Zach Pandl liderliğindeki Goldman analistleri tarafından yayımlanan raporda

"Kısa vadede, yerel olarak yükselen döviz mevduatları ve kötüleşen enflasyon görünümü, sınırlı rezervler, dış finansman açığı ve bağlayıcı kısıtlamalara karşı devam eden alışılmadık bir politika karışımına sahip bir zemin göz önüne alındığında, USD/TRY'ye yönelik riskler yukarı yönlü olarak çarpıktır."

Yapılan açıklamada şimdi 7.28 TL seviyesinde olan dolar kurunun 12 ayda 7,75, 8 TL 'ye çıkacağı ve daha sonra 8,25 'e yükseleceği bildirildi

EURO KURU

Sabah saatlerinde 8.60 TL seviyesinde olan Euro kuru , dolardaki düşüşle birlikte düşüşe geçti. Piyasalardan alınan son verilere göre Euro kuru 8.50 TL seviyesinde işlem görüyor.

İşte Euro kurundaki değişimin grafiği:

ONS ALTIN FİYATI

Altının ons fiyatında bugün düşüş yaşandı. Geçtiğimiz hafta 2100 dolar sınırına kadar dayanan altının ons fiyatı , bugün 2000 dolara kadar geriledi. Ons , bugün yüzde 1.14 'lük kayıpla 2004 dolar seviyesinde seyrediyor. 

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYEDEN DÜŞTÜ

Gram altın fiyatında, ons ile paralel olarak düşüş başladı. Dün 480 TL olan gram altın fiyatı , akşam saatlerinde ve bugün sabah saatlerinde yaşadığı düşüş ile 470 TL sınırını geride bırakıp 469 TL 'ye geriledi. 

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar altın fiyatları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"ABD ekonomisini desteklemeye yönelik herhangi bir borçlanma, altına desteğin sürmesini sağlayacak," dedi ve "Değerli metaller ayrıca, Çin'in misilleme açıklamasının ardından güvenli liman alımlarından da destek buluyor"