Sürpriz Duyuru: Açıköğretim Öğrencilerine Devrim Niteliğinde Değişiklik! Hepiniz Bu Yeni Sisteme Hazır mısınız?

Açıköğretim öğrencileri için yeni düzenlemeler ve diploma süreciyle ilgili flaş bir açıklama yapıldı. İşte Açıköğretim'de alınan yeni kararlar...

Sürpriz Duyuru: Açıköğretim Öğrencilerine Devrim Niteliğinde Değişiklik! Hepiniz Bu Yeni Sisteme Hazır mısınız?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, 2022-2023 eğitim öğretim yılında dijital diploma uygulamasına geçildiği duyuruldu. Öğrenciler, dijital diplomalarını öğrenci numaraları ve şifreleriyle veya e-devlet sistemi üzerinden alabilecekler.

Başlatılan yeni dijital diploma uygulamasıyla öğrencilere büyük kolaylık sağlanacak ve AÖF mezunları basılı diplomalarını bulundukları ildeki AÖF bürolarından teslim alabilecekler. Anadolu Üniversitesi, açıköğretim öğrencilerine internet üzerinden kolay erişim imkanı sunarak zaman ve mekan kısıtlaması olmadan dijital diplomalara erişim sağlamaktadır. Ayrıca, fiziki diplomayı tercih eden öğrencilerin bürolara giderek işlemlerini yapabilecekleri belirtilmektedir. Geçmiş dönemlerde mezun olan öğrenciler, diplomalarını Anadolu Üniversitesi ve AÖF bürolarından teslim almışlardır.

Öğrenciler Yeni Diplomalarına Kavuşuyor

Bahar dönemi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte mezun olmaya hak kazanan adaylar, diploma işlemleri için süreci takip etmektedir. Başarısız öğrencilerin derslerini geçmek için 19 Ağustos'a kadar yaz okulu düzenleneceği belirtilmektedir. Anadolu Üniversitesi, mezun olan öğrencilere yönelik kolaylıklar sağlamaya devam etmektedir. Dijital diploma sayesinde üniversiteye veya AÖF bürosuna gitme zorunluluğu ortadan kalkmış olup diploma işlemlerinin kolaylıkla tamamlanabileceği vurgulanmaktadır.

2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan adaylar, öğrenci bilgi sistemi üzerinden diplomalarına kolaylıkla erişim sağlayabileceklerdir. AÖF bünyesinde dijital sistem üzerinden diploma sorgulamak isteyen öğrenciler, Anadolu Üniversitesi internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve öğrenci şifreleriyle giriş yaparak diplomanın örneğine ulaşabileceklerdir.