Starbucks'tan Bitcoin Konusunda Açıklama Geldi

Dünyanın en büyük Kahve mağazaları zinciri Starbucks Bitcoin ile ödeme kabul edilmeye başlanacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Starbucks'tan Bitcoin Konusunda Açıklama Geldi

Starbucks tarafından yapılan açıklamada, "Starbucks'ta dijital para birimleri ile ödeme kabul etmiyoruz. Bunun yerine borsa, Bitcoin gibi dijital varlıkları dolara çevirecek ve müşteriler bu şekilde Starbucks´ta ödeme yapabilecekler" ifadeleri yer aldı. Starbucks , Microsoft ve İntercontinental Borsası ile birlikte geçtiğimiz gün, Wall Street tarafından regüle edilen Bakkt platformunun bir parçası olduğunu duyurmuştu.

Bakkt yetkilisi  , "Dönüştürülebilir potansiyele Gobahis sahip dijital varlıkların küresel piyasalar ve ticarette yer alabilmesi için bir işbirliği gerçekleştiriyoruz" demişti. Gelişmeler sonrasında bazı bazın yayın kuruluşları Starbucks şubelerinde önümüzdeki dönemlerde kripto para birimleri ödemelerini kabul edeceği öne sürülmüştü.

Şirket, müşterilerine kripto para birimleriyle değil, dijital varlıklarını kolayca dolara çevirebilecekleri bir platform sunmayı hedeflediğini açıkladı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA