S&P Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı (Açıklama Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Ekonominin beklediği veriler açıklandı. S&P 'den yapılan son dakika açıklamasında Türkiye 'nin kredi notunun değiştirilmediğine yer verildi ve bazı uyarılar yapıldı.

S&P Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı (Açıklama Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Beklenen veri açıklandı ve S&P Türkiye 'nin kredi notunu beklendiği gibi değiştirmedi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's, günlerdir beklenen kredi notu açıklamasını yaptı. S&P Türkiye 'nin "B " olan kredi notu ve "durağan" olan not görünümünü değiştirmedi ve kredi notu sabit kaldı.

SERMAYE GİRİŞİ AZALDI

Konu ile ilgili S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'ye sermaye girişinin azaldığı ve ödemeler dengesi gücünün azaldığına işaret edildi ve notun bu etkenlere göre verildiği bildirildi.

TÜRKİYE 'NİN NOTU DÜŞEBİLİR

S&P tarafından yayımlanan Türkiye derecelendirme raporunda, son dönemlerde düşen faiz oranlarının tahminlerin üzerinde çıkması, enflasyon rakamlarının normalin üstünde gelmesi ve  sıkı bir finansal duruma geçilmesi halinde Türkiye'nin notunun düşürülebileceği belirtildi.

AÇIKLAMA SONRASI DÖVİZ KURU

S&P 'den açıklama, Türkiye piyasaları kapandıktan sonra gece yarısı geldi. Bu nedenle döviz kurunun bu veriye tepkisi henüz belli değil. Dolar kuru 5,2790 TL seviyesinde seyrederken Euro 5,9645 seviyesinde.

Altın fiyatları ise yükselişe geçti. Cuma gününe 222 TL seviyesinden başlayan gram altın 224 TL seviyesinde seyrediyor. Çeyrek ile Cumhuriyet altını ve diğer altın cinslerinin fiyatları şu şekilde;