Son Dakika: TBMM'de Mahkumlara Af ve Taşeron Açıklaması

Son dakika haberi: TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel mahkumlara af ve taşeron konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: TBMM'de Mahkumlara Af ve Taşeron Açıklaması

Son dakika : Taşeron  ve mahkumlara af açıklaması.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir son dakika açıklaması yaptı. EYT'li, af bekleyenlerin , memur ve işçilerin seslerini Mecliste duyuran Özel, bugün yaptığı açıklamada kadroya geçen taşeron işçilerin sıkıntılarına ve mahkumlara af meselesine değindi.

MAHKUMLARA AF

Af konusu ile ilgili konuşan Özgür Özel, "Af konusu bir toplumsal mutabakat meselesidir. Bunun aranması gerekirken, yetmiş beş gün Meclisi tatile sokup, nereye gidiyorsunuz dememize rağmen buradan ayrılıp gidenler, yetmiş beş günü de boşa geçirmişler. Meclis açıldığından beri bugüne kadar, bu otuz beş, otuz altı günlük sürede de toplumun önüne somut hiçbir şey koymamışlardır. “Biz yaptık oldu.” diye infaz değişikliği olmaz, af beklentisi bir toplumsal mutabakattır. Suçtan zarar görenin de düşünülmesi, suç işleyenlerin, şu anda içeride olanların ve kader kurbanlarının ailelerinin de düşünülmesi gerekir. Bu konuya iktidar partisinin hassasiyetle yaklaşması, yarattığı bu beklentiyi boşa çıkarmanın vicdan muhasebesini de yapması gerekmektedir." dedi.

Af bekleyen kadın-erkek vatandaşlar bu sayfada >> >> TIKLA KATIL

TAŞERON AÇIKLAMASI

Kadroya geçen taşeron işçilerin sıkıntılarına değinen, maaş sorununa , mobbinge değinen Özel şunları söyledi:

"Yapmış olduğunuz açıklamadan da memnuniyet duyuyoruz. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisinde 4/D’li personeller var ve bunların sorunları var. TBMM’de farklı statüde çalışan personelin sorunları TBMM’de çalışırken taşerondan 4/D statüsüne geçirildikleri için oluyor. Ciddi problemler var, en başta ücret adaletsizliği var. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop bu yönde çözüm için çalışma yaptıklarını söylemiştir. Geçen bunca zamana rağmen hiçbir iyileşme olmamıştır. 4/D’li personeller, aynı işi yaptıkları kadrolu personelin neredeyse üçte 1’i maaş almakta, 4/B’li personelin neredeyse yarısı kadar ücret almakta, daha yüksek fiyatlara yemek yemekte ve kıyafet ücreti gibi ödemeleri alamamaktadırlar. Mağduriyet ve eşitsizliğin yanında ayrıca sorun sanki kendilerindeymiş gibi onlardan kurtulmak için amirleri tarafından mobbinge uğramaktadırlar.

Biz 4/D’li personele Meclis Başkanının nasıl bir çözüm üreteceğinin takipçisiyiz. Onu da sizin demokrat, adil yaklaşımınızla takip edeceğinize ve bu sorunu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağınıza inanıyoruz Sayın Başkan."

Kadın erkek taşeron işçiler bu sayfada >> >> TIKLA KATIL

Tüm taşeron işçi haberleri ve mahkumlara af haberleri için KAMU BÜLTENİ mobil uygulamasını indirin.