Son Dakika Haberi... Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı

Taşeron ve kamu işçilerini ilgilendiren tarih hakkında açıklama geldi. Koronavirüs nedeniyle alınan toplu sözleşme görüşmelerinin iptali kararı sona eriyor. İşte detaylar.

Son Dakika Haberi... Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı

Süre sona eriyor: Taşeron ve kamu işçileri için süreç başlıyor.

Nisan ayında AK Parti tarafından hazırlanan ve TBM'den geçirilip kabul edilen kanun teklifinde toplu sözleşme görüşmelerinin 3 ay yapılmayacağı yönünde madde vardı. 

Söz konusu kanunda toplu sözleşme ile ilgili madde şu şekilde yer aldı:

18 NİSAN 'DA RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI

Söz konsu kanun teklifi TBMM 'den geçti ve 18 Nisan 2020 günü yürürlüğe girdi.Teklif , yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli oldu. 

18 TEMMUZ 'DA BİTİYOR

18 Nisan 'da yayımlanan 3 aylık erteleme kararı 18 Temmuz günü sona eriyor. Kararın sona ermesinin ardından toplu sözleşme görüşmeleri için ilk çalışmalar başlayacak. Özellikle YHK kararına bağlı olarak maaş zammı alan işçiler ile belediye işçilerinin haklarının düzeltilmesi, kadro sonrası ortaya çıkan eşitsizliklerin giderilmesi, mağduriyetlerin son bulması konuları toplu sözleşme masasında olacak.

İşçilerin maaş zamları, ilave tediye almayanlara ikramiye, statü düğzenlemelerinin masada olması bekleniyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından mağduriyetlerinizi yazabilirsiniz.  

Toplu sözleşme için net tarih , korona nedeniyle gelen 3 aylık TİS yasağının sona ermesi ile belli olacak.   Tarih netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN