Flaş... Dolar Kuru ve Gram Altın Yükselişe Geçti

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre öğle saatlerine doğru yükselişe geçen dolar kuru ile gram altın , öğle saatleri sonrası yükselişini sürdürdü.

Flaş... Dolar Kuru ve Gram Altın Yükselişe Geçti

Son dakika : Dolar ve gram altında yükseliş.

Geçtiğimiz hafta alınan Barış Pınarı Harekatı'na ara verilmesi kararı sonrası dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı yükseliş görüldü. Dolar kuru 5,92 TL seviyelerinden 5,77 TL seviyesine kadar gerilerken , gram altın fiyatı ise 285 TL seviyesinden 276 TL seviyesine kadar gerilemişti.

Bu gelişmeler sonrası Brexit erteleme kararı da geldi. Ancak altın fiyatları Brexit erteleme kararından etkilenmedi.

1 DOLAR NE KADAR?

Geçtiğimiz haftayuı düşüşle kapatan dolar kuru , haftaya yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 5.77 TL seviyesinde olan dolar kuru , öğle saatlerine doğru hızlı bir yükselişe geçti ve 5,8255 TL seviyesine kadar geldi. 

İşte dolar kurundaki değişim grafiği >>

1 EURO NE KADAR?

Dolar kuru ile paralel olarak Euro kurunda da hızlı bir yükseliş görüldü. Sabah saatlerinde 6.46 TL seviyesinde olan euro kuru ise 6,50 TL seviyesine kadar geldi.

İşte Euro kurundaki değişim grafiği >>

ALTIN FİYATLARI

Sabah saatlerinde 277 TL seviyesinde olan gram altın , öğle saatlerine doğru bir miktar yükseldi ve 279,69 TL seviyesini gördü. 

İşte altın fiyatları >>

Çeyrek altın 452 TL 'ye alınıp 457 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Cumhuriyeti altını ise 1851 TL 'ye alınıp 1879 TL 'ye satışa sunuluyor.

FED TOPLANTISI ETKİSİ

Fed 'in 29 – 30 Ekim tarihlerinde yapılacak toplantısı sonrasında altında yeni sinyaller alabilir. Yetkililer art arda üçüncü bir olası faiz indirimi hakkında fazla ipucu vermezken, sonrasında ne yapacakları da netlik kazanmış değil.

Oanda Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, “Uzun vadeli destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 1,474 dolar ve 1,520 dolar seviyesinde olmayı sürdürüyor. Bu seviyelerde biri günlük bazda kırılıncaya kadar altının uzun süren uykusu devam edecektir.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKAR