Son Dakika: Büyük Zamlar Sonrası Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Motorin ve Benzin fiyatlarına gelen yüksek zam sonrası 3 büyük ilde akaryakıt fiyatları güncellendi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir 'de benzin ile motorin fiyatları.

Son Dakika: Büyük Zamlar Sonrası Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Son dakika : Benzin ve motorine büyük zam geldi. Fiyatlar tavan yaptı.

EPGİS önceki gün bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada , Suudi Arabistan 'da akaryakıt üretim tesisine yapılan saldırı sonrası fiyat artışlarının geldiğine yer verildi.  Söz konusu açıklamada “Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 18/09/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 35, Motorinde 12 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” ,ifadelerine yer verildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Zam bugünden itibaren geçerli olmaya başladı. Zammın gelmesi ile birlikte İstanbul 'da benzinfiyatı 6,76 TL seviyesinden 7.11 TL seviyesine çıktı. Ankara ise 6,85 TL 'den 7.20 TL seviyesine kadar yükseldi. Benzin İzmir 'de 7.18 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Motorine de 12 kuruşluk bir zam geldi. Yapılan zam sonrası İstanbul  ’da motorinin litre fiyatı 6.51 TL seviyesine çıkarken , Ankara’ da bu fiyat 6.57 TL, İzmir’de ise 6.58 TL oldu.

ÖTV DÜZENLEMESİ

EPGİS 'ten ÖTV düzenlemesi ile ilgili yapılan açıklamada, “Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi; 18/09/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 22, Benzinde 1 krş/lt Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış ÖTV'den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

EŞEL MOBİL

Fiyat artışlarının yüksek olması nedeniyle , belirli bir seviyeden sonra bu ücret bütçeden karşılanacak. 

Geçen yıl sistemin başladığı Mayıs ayından en yoğun etkilerin sona erdiği Kasım ayı ortasına kadar devletin feragat ettiği ÖTV tutarı 8.3 milyar lira olmuştu. İlgili tutar bu yıl Mayıs sonuna kadar yaklaşık 1.3 milyar TL oldu. Eşel mobil Mayıs’tan sonra da kullanıldı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA