Son Dakika: Berat Albayrak'tan Kıdem Tazminatı Açıklaması

Son dakika haberi: Berat Albayrak 'tan kıdem tazminatı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Son Dakika: Berat Albayrak'tan Kıdem Tazminatı Açıklaması

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan kıdem tazminatı açıklaması.

Berat Albayrak yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Seçimsiz dönemin avantaj olduğunu dile getiren çok oldu

İstanbul seçimleri tekrarlansa bile yatırım konusunda bir fark yaratmaz.

Bugüne kadarki en başarılı yatırımcı toplantısıydı.

Türkiye'de yatırım yapanları mutlu edecek ortam oluşturacağız.

Kıdem tazminatında tüm paydaşların mutlu olacağı bir formül üreteceğiz.

IMF toplantılarında kota reformunu ele aldık.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ PİYASA TARAFINDAN SATIN ALINDI"

Albayrak, görüşmelerinde İstanbul seçimleriyle ilgili sorularla karşılaşıp karşılaşmadığına yönelik sorular karşısında, resmi görüşmelerde konunun gündeme gelmediğini belirtti. Bazı yatırımcıların bu konuda sorular sorduğunu anlatan Albayrak, "Istanbul seçimleri ne olursa olsun piyasa tarafından satın alındı" dedi.

"SEÇİMİN TEKRARI YATIRIMLAR İÇİN FARK YARATMAZ"

Albayrak, "Seçim tekrarlanırsa yatırımcı tepkisi ne olur?" sorusuna, "Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark yaratmaz" yanıtını verdi.

İstanbul seçimleriyle ilgili spekülatif yorumlar olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Kaybederse vermeyecek deniyor. Ankara'yı kim kazandı ve şu an kim yönetiyor. Vermediler mi" diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATINDA NET MESAJ

Albayrak, yeni ekonomi paketinin en çok tartışılan başlığı olan kıdem tazminatı konusunda da şunları söyledi: "Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla bir süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak."

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği kıdem tazminatı reformu kapsamında ikili fon sistemi masaya yatırılıyor. Yeni kıdem sisteminde, fonlu sisteme geçilirken tamamlayıcı emeklilikle entegre edilip bir bütün olacak. Kıdem Tazminatı Fonu'yla beraber daha önce de gündeme gelen Kıdem Garanti Fonu kurulması seçeneği de değerlendirilecek. Bu fonların tamamen gelire endeksli olması öngörülürken, çalışanın hakkı bir gün dahi olsa Fon'a yatırılacak. Fonların yatırım alanlarını devlet belirleyecek. Bireysel hesaba işveren her ay prim yatıracak, devlet katkısı işvereni rahatlatacak.