Son Dakika: Asgari Ücret İçin Kritik Açıklama

Asgari ücret ile ilgili Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan kritik son dakika açıklaması geldi. Detaylar haberimizin devamında.

Son Dakika: Asgari Ücret İçin Kritik Açıklama

Asgari ücret hakkında yeni açıklama.

Türk-İş ile Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğiyle 19 'uncu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Kongresi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gerçekleşti. Düzenlenen toplantıda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili, "Asgari ücretin 1.600.- TL’dir. 6 milyon asgari ücretli çalışanımız var. 1.600.- TL ile kaç gün geçinebiliriz, bir düşünelim?" dedi.

TÜM-İŞ ÖNCEKİ GÜN EN AZ 2200 TL OLSUN DEDİ

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, önceki gün yaptığı açıklamada, "Sosyal yaranın derinleşmemesi adına en az 2200 lira asgari ücreti Tüm-İş Konfederasyonu adına talep ediyoruz" dedi.

TÜRK İŞ'TEN AÇIKLAMA

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de 6 milyon asgari ücretli çalışan bulunduğunu ve 6 milyon emeklinin de asgari ücret civarında veya altında ücret aldığının altını çizdi.

BU ÜCRET İLE KAÇ GÜN GEÇİNEBİLİRSİNİZ

Atlay, açıklamasının devamında asgari ücret ile geçinmenin zorluğuna değindi ve "Asgari ücretin 1.600.- TL’dir. 6 milyon asgari ücretli çalışanımız var. 1.600.- TL ile kaç gün geçinebiliriz, bir düşünelim?" ifadelerini kullandı.

Ergün Atalay konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yıllardır süregelen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongrelerinin bugün 19. sunu Bülent Ecevit Üniversite iş birliği ile burada sizlerle düzenlemiş bulunmaktayız.

Her gün ortalama 5 işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bunun yanı sıra Batman’dan şehit haberleri alıyoruz. Bizler için vatan için hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.

TÜRK-İŞ, sağcı solcu, Alevi, Sünni, Laz, Kürt ayırt etmeyen ve kucaklayan bir yapıya sahiptir. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Hiçbir ayrım yapmadan hepimiz bu ülke için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Asgari ücretin 1.600.- TL’dir. 6 milyon asgari ücretli çalışanımız var. 1.600.- TL ile kaç gün geçinebiliriz, bir düşünelim?

TÜRK-İŞ olarak asgari ücret 2.000.- TL olsun diye şimdiden konuşmaya başladık. İmkânı olan patronlar, işverenler, asgari ücreti 2.000.- TL’ye çıkaralım.

Eskiden işçi çocukları okuyamazdı. Şimdi işçi çocuklarında okuma oranı arttı ve ben şimdi istiyorum ki işçi çocuklarının yönetimde olmasını diliyorum.

Herkes istediği partiye oy veriyor, istediği takımı tutuyorken, neden istediği sendikanın üyesi olamıyor? Herkes istediği sendikanın üyesi olabilmeli. Burada iyi ki demirçelik fabrikası var. Bu bölgenin insanına istihdam sağlıyor." 

İŞÇİLERİN BEKLENTİSİ

Siz de aşağıdaki yorum kısmından asgari ücret ile ilgili taleplerinizi yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDNE ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER