Sigara Zammında Beklenen Açıklama-O Markalara Zam 17 Ağustos 2019 Güncel Sigara Fiyatları

Son dakika: Sigarada asgari maktu vergi tutarında artış yapıldı. Yüzde 35 'lik artış sonrası sigara fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği araştırılıyordu. Beklenen açıklama geldi ve hangi paketlerin fiyatlarına zam geleceği belli oldu. İşte detaylar.

Sigara Zammında Beklenen Açıklama-O Markalara Zam 17 Ağustos 2019 Güncel Sigara Fiyatları

Sigara zammında detaylar belli oldu.

Önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Hakkındaki Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar 'da ,tütün ürünlerine uygulanan asgari maktu vergi tutarlarında artış yapıldı. 

Ağustos ayının ilk günlerinde gelen 3 TL 'lik sigara zammı sonrası bu artış tepki ile karşılanırken , artış miktarının ne kadar olacağı , sigara fiyatlarının yeni zamla birlikte kaç TL olacağı merak konusuydu.

Sigara tiryakileri, sigaraya zam gelip gelmediğini , hangi paketlere zam geleceğini araştırıyor. Bizde vatandaşların akıllarındaki soru işaretlerini gidermek adına bu haberimizi yazdık. 

YÜZDE 35 ZAM GELDİ

Önceki gün yayımlanarak yürürlüğe giren kararda, asgari maktu vergi tutarında yüzde 35 artış yapıldığı bildiridli.

2,5 TL ZAM

Yüzde 35 'lik asgari majtu vergi zammı , fiyatlara 2.5 TL zam olarak yansıyacak. 

SADECE 12 TL 'NİN ALTINDAKİ SİGARALARA ZAM

Bu düzenleme , fiyatı 12 TL 'nin üzerindeki sigara paketlerini etkilemeyecek. Sadece 12 TL 'nin altındaki markalara gelecek ve 12 TL 'den ucuz sigara artık satılmayacak. Sigara paketinin taban fiyatı 12 TL olacak. 

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Aşağıda sigaraların güncel fiyatlarına yer verilmiştir. (Aşağıdaki listede yer alan ve fiyatı 12 TL 'den ucuz olan sigara fiyatları 12 TL olacak)

Sigara sağlığa zararlıdır.