Sendikadan Çağrı : Asgari Ücrete Zam Yapılsın

DİSK Genel-İş Yönetim kurulu'nun kadroya ve belediye şirketlerine geçiş yapan işçiler adına Yüksek hakem Kurulu tarafından bağıtlanan toplu iş sözleşmesinin güncellenmesi ve yaşanan ekonomik durumla ilgili basın açıklaması sendikanın resmi internet sayfasında yayımlandı.

Sendikadan Çağrı : Asgari Ücrete Zam Yapılsın

Ekonomik krizin işçiler tarafından çıkarılmadığına yer verilen sendika açıklamasında, "Ekonomik krizi işçiler çıkarmadı, bedelini de ödemeyeceğiz! Ekonomide uzunca bir süredir bozulan göstergeler bir mali krize dönüşmek üzeredir. Kamu maliyesi alanındaki bozulmalar, dış borçların çevrilmesinde yaşanan sorunlar ve dış kaynak bulmanın giderek zorlaşması döviz kuruna yansımıştır." ifadelerine Tempobet yer verildi.

Ekonomideki son durumun işçileri mağdur edebileceğine dikkat çekilen açıklamada, "Yaşanan olağanüstü ekonomik koşullar nedeniyle asgari ücrette artış yapılmalıdır. Kamu maliyesinde yaşanan zorluklar nedeniyle belediyelere yansıyan tasarruf önlemleri işçilerin fazla çalıştırılmasına ve fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesi gibi uygulamalara dönüşmeye başlamıştır." denildi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA