Sendika Açıklamayı Yaptı :Yüzde 30 Maaş Zam Teklifi Olumlu!

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY A.O.) Pilotlarına zam yapmaya hazırlanıyor. Hava-İş'den konuya ilişkin üyelere yeni bilgilendirme mektubu gönderildi.

Sendika Açıklamayı Yaptı :Yüzde 30 Maaş Zam Teklifi Olumlu!

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası tarafından üyelere yollanan mektupta, sendikanın THY tarafından gönderilen pilotlara ilişkin zam teklifinin olumlu karşılandığı belirtildi. Hava İş'ten elde edilen bilgilere göre, yazılı bildirimde belirtilmeyen zam oranının yüzde 30 olduğu öğrenildi. THY'da 30 Haziran 2018 itibariyle toplam 4 bin 574 pilot ve pilot adayı bulunuyor. Hava İş tarafından üyelere gönderilen mektupta konuyla ilgili ayrıca şu ifadelerin yer aldığı görüldü :

Havacılık sektörü son dönemde, sadece ülkemizde değil, global bir sorun olarak, Asya başta olmak üzere tüm dünyada, uçak edinimleri, filo modernizasyonları ve sektörün hızlı büyümesi gibi nedenlerle, pilot ihtiyacını karşılayamamakta, pilot üyelerimize transfer teklifleri gelmektedir.

Eğer pilot üyelerimiz kaybedilirse ve uçaklar yerde kalmaya başlarsa, başta ülkemiz olmak üzere her birimdeki Sendika üyelerimiz doğrudan olumsuz etkilenecek ve silsile halinde maddi sorunlar birbirini takip edecektir.

Pilot ihtiyacını karşılamak görevimiz olmamakla birlikte, üyelerimizi kaybetmeyerek maddi manevi olası sıkıntılardan korumak asli vazifelerimizdendir.

Sendikamız, tüm üyelerimiz ve üyelikten ayrılan tüm Ortaklık çalışanları, yaşanması muhtemel maddi-manevi zorluklar karşısında, her zaman olduğu gibi, bu sıkıntıyı da bertaraf edebilmek için Milli bir duruş sergilemek ve birlik olmak durumundadır.

Çünkü bu sıkıntı sadece pilot üyelerimizi değil, hem tüm üyelerimizi hem de Ülkemizi olumsuz etkileyecektir.

Bu sebeple, Sendikamız, THY Yönetim Kurulu'nun tarafımıza gönderdiği pilotlara ilişkin maaş zam teklifini, olumlu karşılamaktadır.

Pilot üyelerimiz için yapılan bu iyileştirme zammı, kesinlikle onları diğer üyelerimizden üstün veya ayrıcalıklı olduklarından değil, sadece pilot üyelerimizin kaybını engelleyebilmek adına yapılan bir iyileştirmedir.

Sendikamız nazarında hiçbir üyemizin, diğer bir üyemize üstünlüğü veya farklılığı söz konusu değildir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA