Seçim Sonrası TBMM'de Taşeron-EYT-Ek Gösterge ve Asgari Ücret Açıklaması

23 Haziran seçimleri sonrası TBMM Genel Kurulu 'nda emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron işçiler, ek gösterge bekleyenler ve asgari ücretliler için önemli açıklama ve talepler geldi.

Seçim Sonrası TBMM'de Taşeron-EYT-Ek Gösterge ve Asgari Ücret Açıklaması

Seçim sonrası TBMM Genel Kurulu 'nda önemli taşeron, ek gösterge, EYT ve asgari ücret açıklaması.

23 Haziran günü yapılan seçimlerin sona ermesinin ardından TBMM Genel Kurulu önceki gün toplandı. Genel Kurul 'da söz alan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT, taşeron, asgari ücretli ve 3600 ek gösterge hakkında çaıklamalarda bulundu. 

Genel Kurul 'da söz alan Gürer yaptığı açıklamasına İmamoğlu 'nu tebrik ederek başladı ve "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; son olarak İstanbul’da yapılan, 800 bin oy farkıyla Ekrem İmamoğlu’nun seçimiyle sonuçlanan seçim artık geride kaldı. Bundan sonra hizmet dönemi olduğunu düşünüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisine de bu bağlamda büyük sorumluluklar düşüyor." dedi. 

Mağdurlerin TBMM 'deki sesi olna Fethi Gürer, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülkemizde açlık sınırı asgari ücreti geçmiş durumda. İşsizler kendini yakıyor, mağduriyetler artmış. Bunun yanında, polise, hemşireye, öğretmene, din görevlilerine 3600 ek gösterge konusunda verilen sözler var. Bunların gerçekleşmesi gerekiyor. Ayrıca, biz, 3600 ek göstergenin devlet memurlarının tümüne verilmesi yönünde kanun teklifi de verdik çünkü geçim sıkıntısı had safhada."

EYT AÇIKLAMASI

Açıklamasının devamında emeklilikte yaşa takılanlara değinen Gürer, "Bu arada, EYT’lilerin durumu var. EYT’liler İstanbul seçimlerinde kendi varlıklarını oylarıyla ispat ettiler. Bunlara “Türedi.” demek sorunu çözmüyor. EYT sorunu bu ülkenin gerçeğidir ve bir an önce bu Meclis eliyle bu sorun çözümlenmelidir." dedi.

TAŞERON AÇIKLAMASI

Taşeron işçiler hakkında açıklamada Gürer şu ifadeleri kullandı:

"Taşeronda olanların, taşeronda kalanların sorunlarına Meclis eliyle çözüm getirmeliyiz. Kanun hükmünde kararnameyle, taşeronda olan çok sayıda arkadaşımız yine taşeronda kaldı. Kamudaki kiralık araç şoförlerinin yanı sıra, Sağlık Bakanlığında, Millî Eğitim Bakanlığında, farklı bakanlıklarda çalışan çok sayıda taşeron kardeşimiz var. Bunların bir an önce kadroya alınması gerekiyor. Biliyorsunuz, kamuda şu anda toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Ne yazık ki kamuda taşerondan kadroya geçenler bu toplu sözleşme görüşmelerinde yoklar. Onların bu mağduriyetinin de mutlak suretle giderilmesi gerekiyor."

TAŞERON-EYT-EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> İŞTE MOBİL UYGULAMA LİNKLERİ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN