Seçim Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Hareketlilik (1 Nisan 2019 Güncel Fiyatlar)

Son dakika haberi: Dolar ve altın fiyatlarında seçim sonrası bir miktar düşüş meydana geldi. İşte seçim sonrası piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Seçim Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Hareketlilik (1 Nisan 2019 Güncel Fiyatlar)

Seçimden sonra dolar ve euro ne kadar oldu?

Seçimlerin sona ermesinin ardından sonuçlar için tartışmalar başladı. Tartışmalar devam ederken piyaslar açıldı ve dolar ile euro hareketlendi.

MOODY'S 'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's tarafından bugün bir rapor yayımlandı. 'Türkiye'de tekrar finansal dalgalanma ve TL'nin değer kaybı 31 Mart seçimleri sonrasında büyük ihtimalle politika belirsizliğini artıracak' başlığı ile yayımlanan raporda, geçtiğimiz hafta finans piyasalarında meydana gelen dalgalanmaya dikkat çekilerek para ve maliye politikasının ekonomideki daralmaya verdiği tepkinin yarattığı belirsizlik nedeniyle ülkeden sermaye kaçışı ihtimalinin arttığına yer verildi. 

Söz konusu raporda, "Brüt ve net rezervler zaten son derece düşük sevilerdeydi... gerilemesi Türkiye'nin dış kırılganlığını artırıyor" ifadelerine yer verildi..

Moody 's rezervlerde meydana gelen düşüşün yerel seçim öncesinde merkez bankasının lirayı desteklemek için döviz piyasasına müdahale ettiğine işaret ettiğini belirtti.

Raporda ayrıca geçen hafta finans piyasalarında meydana gelen dalgalanmaya dikkat çekilerek, "Hafta sonunda yapılan mahalli seçimler büyük ihtimalle makro ekonomi politikalarının bundan sonraki patikası ve dolayısıyla piyasalardaki şokun devam edip etmeyeceğini belirleyecektir" denildi.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Seçim sonrası dolar kurunda bir miktar düşüş meydana gelmişti. Dolardaki düşüş yerini yükselişe bıraktı. Sabah saatlerinde piyasaların açılması ile birlikte dolar kuru , 5,62 TL seviyesinden 5,55 TL seviyesine geriledi. Şu sıralar ise dolar kuru 5,69 TL seviyesinde.

EURO NE KADAR?

Euro kuru da dolar kuruna paralel olarak düşüşe geçmişti. Ancak doların yukarı yönlü hareketi Euro'ya da etki etti. Euro 6,33 TL seviyesinden 6.25 TL seviyesine gerilemişti. Şu sıralar ise Euro kuru 6,38 TL seviyesine geldi.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları da düşüşe geçmişti. Bu düşüş yerini yükselişe bıraktı.  Gram altın 235 TL seviyesine yükseldi. Çeyrek altın 377 TL'ye alınıp 386 TL 'ye satılıyor.