S-400 Teslimatı Sonrası Dolar Kuru Yükselişe Geçti

S-400 teslimatının başladığı haberlerinin gelmesinin ardından piyasalar hareketlendi ve dolar kuru yükselişe geçti. İşte dolarda son durum.

S-400 Teslimatı Sonrası Dolar Kuru Yükselişe Geçti

S-400 'lerin tesliminin başlaması sonrası dolar kuru.

S-400 'lerin teslimatları bugün başladı. İlk teçhizatlar Ankara 'ya gelmeye başladı. S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatlarının başlaması ile birlikte en çok araştırılan konuların başında , ABD Türkiye 'ye yaptırım uygulayacak mı? Dolar kuru ne kadar oldu? konuları oldu.

ABD 'NİN YAPTIRIM AÇIKLAMALARI

S-400 teslimi sonrası henüz ABD 'den bir açıklama gelmedi. ABD basını son dakika olarak S-400 teslimatını yazarken , Beyaz Saray 'ın teslimat ile ilgili yapacağı ilk açıklama bekleniyor.

Geçtiğimiz gün ABD Dışişleri 'nden gelen açıklamada S-400 'lerle ilgili şu ifadelere yer vermişti:

S-400' lerin teslimi ile ilgili hergün yeni haberler aldıklarını ifade eden Sözcü Ortagus, “Türkiye’nin S-400’leri teslim alıyor olması hakkında hemen her gün haberler görüyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak bu konudaki pozisyonumuzda bir değişiklik yok” dedi ve yaptırım planlarının hala devrede olduğunun sinyalini verdi.

Washington yönetimi, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya 'dan S-400 hava savunma sistemlerini  alması halinde, Ankara’ yı F-35 savaş uçaklarının ortak üretimi ve satışı programından çıkarmayı planladığını ifade etmişti. Trump yönetimi öte yandan , Türkiye ’ye, kısaca CAATSA olarak bilinen “Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası kapsamında yaptırımlar getirmeyi planladığını da söylemişti. 

DOLAR KURU BİR MİKTAR YÜKSELDİ

Sabah saatlerinde 5,66 TL seviyesinde olan dolar kuru, S-400 teslimatı haberlerinin gelmesinin ardından yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5.75 TL seviyesine kadar yükseldi.