Resmi Gazete'de Yayımlandı: 500 Bin Kişiye İŞKUR'dan İş Müjdesi

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda 500 bin kişiye iş yolu açıldı.

Resmi Gazete'de Yayımlandı: 500 Bin Kişiye İŞKUR'dan İş Müjdesi

500 bin kişiye iş müjdesi geldi.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda, Erdoğan 'ın seçim öncesi müjdelediği üniversite öğrencilerine yaz tatilinde geçici iş için yönetmeliğe yer verildi.

Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç diğer üniversite öğrencilerini kapsayacak bu düzenleme ile üniversite öğrencileri, 3 aylık yaz tatilinde çalışacak ve her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Burada biriktirdikleri ile öğrenciler ve aileleri az da olsa rahatlayacak

Asgari ücretle çalıştırılacak üniversite öğrencileri aşağıdaki kadrolarda çalıştırılacak:

  • Doğanın korunması.
  • Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
  • Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.
  • Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

Resmi Gazete 'de yayımlanan karar şu şekilde;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Yükseköğretim öğrencilerine yönelik TYP uygulaması

EK MADDE 1 – (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki yükseköğretim öğrencilerinin (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç) çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak amacıyla Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarıyla en fazla üç ay süreyle aşağıdaki alanlarda TYP uygulanabilir:

a) Doğanın korunması.

b) Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.

c) Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.

ç) Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

(2) Bu madde kapsamında uygulanacak TYP’lerde 67 nci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendi hükmü uygulanmaz.

(3) Katılımcılar bu madde kapsamında uygulanacak TYP’lerden en fazla üç ay yararlanabilir.

(4) Bu madde kapsamında düzenlenen TYP’lerin uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler bu programlardan yararlanamaz.

(5) Bu madde kapsamında gerçekleştirilecek TYP’lerde 71 inci maddede yer alan on dört güne kadarki ücretsiz izin süresi beş güne kadar şeklinde uygulanır.

(6) Bu madde kapsamında düzenlenecek TYP’lerde uygulama süresi haftada üç gün olmak üzere günlük sekiz saattir.

(7) Bu madde kapsamında düzenlenecek TYP’lerde 73 üncü maddenin birinci ve ikinci fıkraları hükümleri uygulanmaz. Her bir katılımcıya yapılacak ödeme, 4857 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktardan oluşur. Hafta tatili günleri ve herhangi bir sebeple katılım sağlanmayan günler için herhangi bir ödeme yapılmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

TYP İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Üniversite öğrencileri için  TYP ilanları okullar kapanmadan yayımlanacak ve başvurular alınacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN