Pazarlıklar Bugün Başlıyor-İşte 2019 Asgari Ücret İçin İstenen İlk Rakamlar

2019 Asgari ücret zam miktarının belirlenmesi için komisyon bugün toplanıyor. Komisyon toplanmadan önce olası 4 rakam belli oldu. Sıra devlet ve işveren kesiminin teklifinde.

Pazarlıklar Bugün Başlıyor-İşte 2019 Asgari Ücret İçin İstenen İlk Rakamlar

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor.

Asgari ücret görüşmeleri bugün saat 11.00'da Çalışma Bakanlığı 'nda yapılacak ilk toplantı ile başlayacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'nın ev sahipliği edeceği asgari ücret görüşmeleri öncesi istenen 4 rakam belli oldu. İşçi kesimini temsil eden ve işçilerin daha rahat etmesi için bu rakamları isteyen sendikalar ile partiler, bu rakamın altında bir zammı kabul etmeyeceklerini söyledi. 

İşçi kesimi görüşünü dile getirdi ve işveren kesimini temsil eden TİSK, bu konuda henüz net bir açıklama yapmadı. İşçi kesimini komisyonda temsil edecek sendika, daha önce yaptığı açıklamada 2 bin TL 'nin yüksek bir rakam olduğunu söylemişti. 

Şu anda bekar bir asgari ücretli, vergiler ile kesintilerin yapılöasının ardından 1603 TL maaş akmaktadır. 

İşçi kesimini temsil eden DİSK, bilindiği üzere her yıl flaş bir teklifle masaya oturmakta. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL talebi ile masaya oturan DİSK, bu yıl 2800 TL'lik teklif ile masaya oturacak.Konu ile ilgili konuşan Sendika Başkanı, "Asgari ücret tespitinde geçim koşulları ve milli gelir artışı da dikkate alınmalıdır. Asgari ücret yıllık olarak hesaplanmalı, tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. Asgari ücrette yaşanan kayıpların giderilmesi için, işçilerin krize karşı korunması için, asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalıdır". dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ise TBMM'ye verdiği kanun teklifinde asgari ücretten vergi kesintisi olmamasını ve en az 2200 TL 'ye gelmesini istedi. 

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret görüşmeleri öncesi yaptığı açıklamada, asgari ücret belirlenirken bir kişiye bakarak değil 4 kişilik bir aileye bakarak bu rakamın belirlenmesi gerektiğini söyledi ve asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını istedi. 

Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon verilerine baktığımızda ise asgari ücrete yüzde 21 'lik bir zam çıkıyor. Her yıl enflasyonun üzerine asgari ücrete zam geliyordu. bu yıl da öyle olursa asgari ücret  en az 1.940 TL olacak.

Komisyon bugün ilk toplantısını yapacak. Saat 11.00 'da Bakan Selçuk 'un konuşması ile başlayacak asgari ücret görüşmelerinde en az 4 toplantı yapılacak ve nihai karar Aralık ayının sonunda açıklanacak.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN