Pasaport, Ehliyet ve MTV Zam Oranları Belli Oldu

Son dakika haberi: 2019 yılı ehliyet, pasaport ve MTV zam oranları belli oldu. Resmi Gazete 'de yayımlanan karara göre fiyatlar yüzde 23 oranında zamlanacak.

Pasaport, Ehliyet ve MTV Zam Oranları Belli Oldu

Son dakika haberi: 2019 yılı ehliyet, pasaport, trafik cezaları ve MTV zam oranları Resmi Gazete 'de yayımlandı.

30 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda 2019 yılında vatandaşlardan alınacak vergiler, harçlar ve cezalardaki değerlenme oranlarına yer verildi. Buna göre ehliyet, posaport ve MTV oranlarındaki artış oranı yüzde 23 seviyesinde oldu.

Resmi Gazete 'de yayımlanan ve 2019 yılından itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeye göre bundan sonra 6 aylık pasaport ücreti 137.40 liradan 170 liraya çıkacak.

Bunun yanı sıra yıllık pasaport harç miktarı da 201 lira seviyesinden 284.4 lira seviyesine kadar çıkacak.

EHLİYET HARCI

Ehliyet harcı miktarı ise 495.7 TL seviyesinden 633 lira seviyesine kadar yükselecek.

Kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin cezası da 235 liradan 291 lira seviyesine kadar çıkacak.

Tebliğde, Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddesinde, yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında (ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu belirtildi.

Söz konusu düzenleme kapsamında, yeniden değerleme oranının 2018 için yüzde 23,73 seviyesinde tespit edildiği aktarılan tebliğde, söz konusu oranın 2018 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacağına yer verildi.

Tebliğde, bu oranın Bakanlıkça Resmi Gazete ile ilan edileceği hükmünün yer aldığına ye rverildi. Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanan tebliğlerin yürürlükte kalacağı da aktarıldı.

Kamubulteni.com  | Ankara