Özgür Karabat'tan 'Emekli' Açıklaması: Daha İyi Bir Yaşamı Hak Ediyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Emeklilerin daha iyi şartlarda yaşamayı hak ettiklerini, emeklilerinin mücadelesinin asla bitmediğini söyledi.

Özgür Karabat'tan 'Emekli' Açıklaması: Daha İyi Bir Yaşamı Hak Ediyorlar

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili, emekli vatandaşların bir çoğunun açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Demokrasi mücadelesinden emekli olunmayacağını söyleyen CHP'li Vekil, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir de paylaşım yaptı.

CHP'li Karabat, "Emekliler 12 milyonu aşan sayılarıyla ülkemizin en önemli toplumsal gruplardan birini oluşturuyor. SGK'ye prim ödeyen çalışan sayısının ise 22 milyon civarında olduğu düşünülecek olursa emeklilerin ne kadar önemli bir toplumsal grup olduğu görülecektir. Yıllarca çeşitli kurumlarda, fabrikalarda ülkemiz için üreten, sosyal ve iktisadi kalkınmamıza katkıda bulunan; vergisini veren, primlerini ödeyen çalışanlar, emeklilik süreçlerinde verdikleri emeğin karşılığını maalesef alamıyor. Daha da acısı her gün derinleşen ekonomik kriz, enflasyon ve pahalılık en çok emeklilerimizi etkiliyor. Böyle olunca da dünyanın gelişmiş ülkelerinde çalışmaktan arta kalan yaşamı en iyi koşullarda değerlendirme ve refah içinde yaşama anlamına gelen emeklilik Ülkemizde açlık sınırının altındaki emekli maaşlarıyla geçinmeyen emekliler için emeklilik dönemi, adeta bir kıtlık dönemi. Geçimini sağlayamayan emekliler, ömürlerinin son demlerinde dinlenmek yerine yaşamlarını sürdürebilmek ve asgari yaşam standartlarını bir nebze de olsa koruyabilmek için yeniden iş yaşamına dönmek zorunda kalıyor. Bu vefasızlık, artık son bulmalı." dedi.

Kamudaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri, dünyada olup bitenler ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA