ÖTV İndirimi Bitti Fiyatlar El Yakıyor-İşte En Ucuz Sıfır Arabalar

Araba almak isteyen vatandaşlar için geçtiğimiz güne kadar uygulanan yüzde 10 'luk ÖTV indirimi sona erdi. İndirimin uzatılmaması sonrası sıfır araçlar el yakmaya başladı.

ÖTV İndirimi Bitti Fiyatlar El Yakıyor-İşte En Ucuz Sıfır Arabalar

ÖTV indirimi bitti fiyatlar uçtu.

Sıfır araba almaki steyen vatandaşlar için ÖTV indirimi aylardır uygulanıyordu. Ancak uygulanan yüzde 10 'luk ÖTV indirimi geçtiğimiz gün sona erdi. Vatandaşlar ve firmalar , ÖTV indiriminin devam etmesini istiyordu ancak beklenen olmadı ve ÖTV indirimi uzatılmadı.

ÖTV indiriminin sona ermesi sonrası araç fiyatlarında artışlar görüldü. Sıfır araç piyasası el yakarken , yüzde 10 'luk kalkan ÖTV indiriminin tekrar gelmesi ile fiyatlar daha da arttı. 

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar ise en ucuz otomobilleri araştırmaya başladı. İşte güncel fiyatlara göre en ucuz bazı otomobiller.

VOLKSWAGEN POLO 1.0 GÜNCEL FİYATI

ÖTV indirimi devam ederken 100 bin lira seviyesinde olan Volkswagen Polo, indirimin sona ermesinin ardından 110 bin lira seviyesine çıktı.

CITROEN C3 LIVE 1.2 GÜNCEL FİYATI

100 bin TL 'nin üstündeki araçlardan Citroen'nin C3 modelinin de fiyatı arttı. Araç. ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından 100 bin liranın üzerindeki fiyatıyla alıcılarını beklemeye başladı: 105 bin 500 lira

TOYOTA YARIS 1.0 GÜNCEL FİYATI

Japon menşeli olan Toyota'nın orta segmentteki aracı, ÇTV indirimi sonrası 100 bin 500 liradan satışa sunulmaya başlandı.

FIAT EGEA 1.4 FIRE GÜNCEL FİYATI

Son dönemlerde en çok tercih edilen marka olan Fiat 'ın da fiyatları arttı. Araç fiyatını güncelleyen firma 1400 motor Egea' yı  89 bin 900 liradan satıyor.

RENAULT SYMBOL 1.0 SCE

Sanayici arabası olarak toplum içinde bilinen Renault Symbol 'ün ÖTV indirimi sonrası fiyatı: 84 bin 900 lira

PEUGEOT 301 ACTIVE 1.2 GÜNCEL FİYATI

Yine son dönemlerin en çok tercih edilen araçlarından olan ve ÖTV indirimi öncesi 95 bin lira seviyesinden satılan Peugeot 301, artık 106 bin 200 liradan alıcılarını bekliyor.

OPEL CORSA ESSENIİA GÜNCEL FİYATI
 

ÖTV indirimi öncesi 90 bin liradan satışta sululan  Opel Corsa Essentia'nın yeni fiyatı 98 bin 400 lira olarak güncellendi.

FORD FİESTA 1.1L GÜNCEL FİYATI

Ford 'un en çok tercih edilen iki modelindne biri olan ve orta segmentteki Fiesta modeli de fiyatını 100 bin liranın üzerine çıkaran araçlar arasına girdi.

DACIA SANDERO AMBIANCE 1.0 SCE GÜNCEL FİYATI

Az yakan sınıfında yer alan Dacia Sandero 'ların fiyatı da , ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından oldukça yüksek: 84 bin 900

SEAT IBIİZA 1.0 ECO TSI GÜNCEL FİYATI

Alman otomobil markasının en ucuz modellerinden olan orta segmentteki aracı, ÖTV indiriminin sona ermesiyle birlikte fiyatını 125 bin 400 liraya kadar çıkardı.

SKODA FABIA GÜNCEL FİYATI

Alman devi VolksWagen 'in bünyesine geçtikten sonra sınıf atlayan ve son dönemlerin en gözde markası olan Skoda 'nın Fabia model aracının fiyatı ise henüz 100 bin liraya kadar çıkmadı: 96 bin 500 lira.

Sıfır araçlarda fiyatların artması sonrası ikinci el araç piyasası hareketlendi. Ancak sıfır araçlarda fiyatların artması ikinci el piyasasına da etki etti ve ikinci elde de fiyatlar arttı.