Ömer Fethi Gürer : TYP İşçileri ve Mevsimlik İşçiler Kadroya Alınmalıdır

İŞKUR, TYP kapsamında işe alınan işçiler 9 ay sonra işten çıktı-girdi ile mağdur ediliyor mu, mevsimlik işçiler neden görmezden geliniyor? konuyla ilgili mecliste çarpıcı açıklamalarda bulunan Ömer Fethi Gürer, TYP ve mevsimlik işçi konusunun bir an önce çözülmesi gerektiğini, bu işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Ömer Fethi Gürer : TYP İşçileri ve Mevsimlik İşçiler Kadroya Alınmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TYP kapsamında işe alınan işçilerin sorunlarıyla ilgili mecliste 'Kadro' talebini yineledi. Mevsimlik işçi ve TYP kapsamındaki işçilerin Taşeron KHK'sı ile daha da mağdur hale getirildiğini, bir çok haktan mahrum bırakıldığını söyleyen Gürer, işçilere sürekli iş imkanının tanınması ve verilmeyen haklarının temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Ömer Fethi Gürer "Kamu kurum ve kuruluşlarında İŞKUR vasıtasıyla geçici olarak yerleştirilen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamındaki işçiler kadro ve süreli işçilik haklarından mahrumdurlar. Güvenlik Görevlisi ve Temizlik Görevlisi olarak Orman, Kültür , Sağlık Bakanlıklarında, İl Özel İdarelerde işe alınanlar  4 Aralık Taşeron Kadro KHK'sında görmezden gelinmiştir. İşçi statüsünde olmadıkları için bir çok haktan yararlanamadıkları ortadır. Burada emek sömürüsü sonlanmalıdır, çalışanlara kadro verilmeli, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları çözümlenmelidir. Süreklilik arz eden işe, 9 ay süreyle işe alınıp, sonra işten çıktı girdi yapmak hakkaniyete uymaz, bu işçilere kadro verilmelidir." şeklinde konuştu.

TYP İşçileri Mağdur Oluyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in gündeme getirdiği konu bir süredir tepkilere neden oluyor. TYP kapsamında İŞKUR üzerinden 'İş fırsatı' olarak vatandaşlara sunulan fakat geçici iş imkanı tanınan işçiler, 9 aylık süreyle ilgili kurumlarda istihdam ediliyor, daha sonra ya işten çıkarılıyor ya da işten çıktı gösterilip tekrar işe girişleri yapılıyor. Hal böyle olunca işçilerin ne kıdem tazminatı ne de işsizlik fonundan faydalanmaları mümkün oluyor. Durumla ilgili muhalefet ve iktidarın ortak bir çalışma yürüterek işçilerin sorunlarını çözmeleri büyük önem arz ediyor. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA