Ömer Fethi Gürer: Ayrımsız Kadro ve Maaş Zammı için Kanun Teklifi Verdim

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeronda çalışan tüm işçilerin kadroya alınması, kadroya alınan işçilerin de maaşlarındaki haksızlıkların giderilmesi için kanun teklifi verdi.

Ömer Fethi Gürer: Ayrımsız Kadro ve Maaş Zammı için Kanun Teklifi Verdim

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak görev yapan , fakat kanun düzenlemesi kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi, hali hazırda taşerondan kadroya geçen fakat ücret konusunda aynı işi yaptığı diğer çalışanlardan daha az maaş alan vatandaşların sorunu TBMM'de gündeme geldi.

Kamuda Taşeron olarak çalışan tüm işçilerin ayrım yapılmaksızın kadroya alınması, kadro verilen tüm işlçilere de yaptıkları işlere uygun olarak maaş artışı sağlanması için kanun teklifi verildi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Taşeron kadro sürecinde yaşanan sorunların giderilmesi, kadroya alınan vatandaşların ücretlerindeki ayrımların giderilmesi , kadro alamayan taşeron işçilerin de kadroya alınması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden , kanun teklifi metnini de paylaşarak bir açıklama yayımlayan Gürer, "Kamuda #taşeron olarak çalışan tüm işçilerin ayrımsız kadroya alınması, kadro verilen tüm işçilere de yaptıkları işe uygun olarak ücret artışı sağlanması için Kanun Teklifi verdim." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA