Öğretmen Atamaları ve KYK Borçları TBMM Gündeminde

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, engelli öğretmen atamaları ve KYK borçlarına ilişkin TBMM'de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Öğretmen Atamaları ve KYK Borçları TBMM Gündeminde

Atama bekleyen öğretmen sayısının 500 bini bulduğunu, 2023'te bu sayının 1 milyonu geçebileceğini söyleyen Tığlı, atama bekleyen engelli öğretmen, güvencesiz, sözleşmeli, ücretli öğretmen ve çok daha fazlasının çözüm beklediğini söyledi.

İşsizken KYK borçlarını ödeyemeyen mezunların icralık olduğunu söyleyen Tığlı, 'Neden af çıkarılmıyor?' diye sordu. Giresun Milletvekili Necati Tığlı, "AKP'nin her konuda 2023 hedefi üzerine söylem inşa etmesi malumunuzdur. Atanamayan öğretmen sayımız önümüzdeki öğretim yılında 500 bini, dilinizden düşürmediğiniz 2023'te ise 1 milyonu geçecektir. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ve en fazla eğitimciye ihtiyacı olan ülkemizde öğretmen açığımız yüz binleri bulmuştur. Atama bekleyen engelli öğretmen mi dersiniz, güvencesiz, sözleşmeli, ücretli çalıştırılan öğretmen mi dersiniz, hepsi çözüm bekliyor. Bir taraftan da işsizken Kredi ve Yurtlar Kurumuna borcunu ödemeyen mezunları da icralık ediyorsunuz. Çözüm için öğrenim ve kredi borçlarını neden yapılandırmıyorsunuz? Neden af çıkarmıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.