Ödemeler Başladı: Başvuran Ödemesini Alıyor

Vergi dairelerinden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada vergi ödemelerinde yapılan yanlış hesaplamalar nedeniyle binlerce kişi fazla para ödemesi yaptı. Ödenen fazla paraların iade edilmesi için süreç başladı.

Ödemeler Başladı: Başvuran Ödemesini Alıyor

Vatandaşlar önemli uyarı: Paranızı geri alabilirsiniz.

Mükelleflere, hesaplarda veya alınan bazı vergilerde bazı hataların yapıldığı , yapılan hatalar nedeniyle haksız yere çok sayıda vergi alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada yanlış alınan vergilerin iadesi için mahkeme yoluna gitmeden iadelerin başladığına yer verildi.

Hesaplamalarda yapılan baız hatalar yüzünden vatandaşların haksız şekilde verdiği paraların yargı yoluna gidilmeden alınırken, ilgili mükelleflerin, vergi alacağının doğduğu takvim yılını takip eden yılın başından başlayarak 5 yıl içinde vergi dairelerine gitmesi ve dilekçe ile parasını geri almak için başvuru yapması gerekmektedir. 

Konu ile ilgili yaplan açıklamalarda , farklı kalemler altında yapılan bazı vergi ödemelerinin vatandaşlardan fazla alındığı , bu nedenle tereddüde imkan sağlamayacak derecede olan hataların , Vergi Dairesi Müdürü 'nün Re'sen vereceği karar ile iade edileceğine yer verildi. 

NE KADAR GERİ ÖDEME VAR?

Fazlaalınan , hesaplamaları yanlış yapılan vergilerin geri alınması için bir sınırlama yok. Fazla verilen paralar geri alınabilecek. 

VERGİ DAİRESİNE BAŞVURDUM AMA REDDEDİLDİ..

Yanlış hesaplama sonucu fazla paran veren, dilekçe ile başvuru yapan ancak parayı alamayan kişilere, Bakanlığa itiraz etme yolu da var. Söz konusu başvurular il özel idare vergileri için valiliğe, belediye vergileri için ise belediyeye yapılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA