O Kuruluşun Yöneticilerinin Aldığı Ücretlere Yüzde 80-88 Zam

Yeniçağ'da yer alan habere göre Gübretaş Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine zam yapıldı ve 4 bin TL olan bu ücret 7 bin 500, 5 bin olan ücret ise 9 bin oldu.

O Kuruluşun Yöneticilerinin Aldığı Ücretlere Yüzde 80-88 Zam

Gübretaş 'ın kurul üyelerine yüzde 80-88 arasında zam.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , GÜBRETAŞ Genel Kurulu ’nda, Yönetim Kurulu başkanı olan Fahrettin Poyraz ’ın 5 bin  TL olan aylık huzur hakkı ücreti  9 bin liray seviyesine çıkarken, diğer yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine de zam yapıldı ve 4 bin TL seviyesinde olan huzur hakları 7 bin 500 TL seviyesine çıkartıldı. 

HER YIL YÜZDE 20-25 SEVİYESİNDE ARTIYORDU

Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine önceki yıllarda yüzde 20 ile 25 seviyesi arasında zam yapılırken bu yıl bu kadar yüksek oranda bir zam gelmesi tepki ile karşılandı. 

Yeniçağ Gazetesi 'nin aktardığı bilgiye göre, GÜBRETAŞ’ın 2 Mayıs 2019 günü gerçekleşen Genel Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu üyeliklerine; Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bağcı, Tarım Kredi Kooperatifleri eski Yönetim Kurulu Başkanı ve AKP İnegöl Belediye Meclis üyesi Selahattin Külcü, GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, AKP Bursa eski Milletvekili ve eski İl Başkanı Mehmet Tunçak ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş seçildi. 

GEÇEN YIL 329 MİLYON TL ZARAR ETTİ

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle  zor duruma düşen , ciddi geçim sıkıntısı geçen çiftçinin gübre kullanamaması GÜBRETAŞ'ın zarar etmesine neden oldu. Bu nedenle 2018 yılında 329 milyon lira zarar etmişti.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA