O ilde ekmeğe okkalı zam geliyor! Tanesi 15 TL olacak

Ankara'da ekmek fiyatlarının artmasının ardından İstanbul'da da ekmek fiyatlarına zam yapılacağı açıklandı. İstanbul'daki fırınlarda kiraların artması nedeniyle ekmeğin KG fiyatının 60 liraya kadar artabileceği açıklandı.

O ilde ekmeğe okkalı zam geliyor! Tanesi 15 TL olacak

Ankara'da ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıktı. Dolayısıyla artık İstanbul'da ekmek fiyatlarının artacağına dair pek çok işaret var. Bunun nedeninin fırıncı kiralamanın artan maliyeti olduğuna inanılıyor.

EKMEK 15 LİRA OLABİLİR

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, artan girdi maliyetlerine dikkat çekerek “Maliyetler, üreticilerin gücünü artırıyor. Öte yandan İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatı bu ayın 15'inden sonra 60 liraya kadar çıkabilir. Bir somun ekmeğin fiyatı da ilçelere göre değişiklik gösterebilmektedir. 12,5 liradan başlayıp 15 liraya kadar çıkabiliyor” dedi.

O ilde ekmeğe okkalı zam geliyor! Tanesi 15 TL olacak

KİRA FİYATLARININ ARTMASI EKMEK FİYATLARINI ETKİLEYECEK

Sonuç olarak İstanbul'da Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy'deki fırınların kirasının 140 bin liraya kadar yükseldiğini söyleyen Kolivar, şunları ekledi: "Arnavutköy, Sultangazi gibi yerlerde de kira 20-25 bin liraya kadar çıkabiliyor. maliyetleri çoğaldı. Düşündüğünüzde ekmeğin İstanbul'un her yerinde aynı fiyattan satılması mümkün mü?”