O Çalışanlara Erken Zam Geldi: Maaşlara Yüzde 10 Zam

3 farklı şirket, yaptıkları son dakika açıklamasında, personellerinin maaşlarına yüzde 10 'luk bir zam yaptığını duyurdu.

O Çalışanlara Erken Zam Geldi: Maaşlara Yüzde 10 Zam

Memur, işçi ve emeklilerin gözü, 2019 yılı için yapılacak zamlara çevrildi.

Rekor düzeyde gelen enflasyon, dolar kurunun son dönemlerdeki artışı ve küresel kriz, Türkiye 'de fiyatların oldukça artmasına neden oldu. Marketlerde her şey ateş pahasına satılırken, enflasyon altında ezilen vatandaşlar, sorunların çözülmesini istiyor. Ciddi zamlar son dönemlerde herkesin belini büktü. Dolark urunun yükselmesi ile yapılan zamların yanı sıra fırsatçıların, doları ve ekonomik sıkıntıyı bahane ederek yaptığı zamlar vatandaşları çileden çıkardı. 

Fırsatçı şirketlerin aksine bazı şirketler, çalışanlarını düşünüyor ve henüz zam günü gelmemesine rağmen çalışanlarına erken zam yapma kararı aldı.  Edinilen bilgilere göre Şişecam, Siemens ve Freşa erken zam kararı alan şirketlerden.

3 dev şirket, rekor enflasyona ezilen çalışanlarına destek olma amacıyla maaşlara yüzde 10 zam yaptı. Şirket, ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne aldıklarında çalışanlarına bu şekilde destek verdiklerini söyledi.

EK ZAM

Yapılan açıklamada, söz konusu yüzde 10 'luk zammın, 2019 zammına etki etmeyeceği, yeni yıl da zam yapılacağını söyledi. Açıklamada bu zammın, sadece 3 aylık bir güncelleme olduğunun altı çizildi.

Şişecam'dan yapılan açıklamada, "İçinden geçmekte olduğumuz zorlu ekonomik koşullarda ücretlendirme konumuzun güçlendirilmesi için aylık ücretli çalışanlarımıza ek ücret artışı yapılması kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Siemens, genel ekonomik şartlar ve alım gücünde yaşanan değişimler nedeniyle Eylül ayında yüzde 10'luk bir maaş artışı yapacağını duyurdu.

Freşa, Yönetim Kurulu kararı ile Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında hak edilen aylık ücretlere ilave olarak net maaşın yüzde 12.5 oranında çalışanlarına ek prim ödemesi kararı aldı.

DİĞER ŞİRKETLERE VE İŞVERENLERE ÖRNEK OLMALIDIR

Ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenenler her zaman işçiler olmuştur. Bu nedenle şirketlerin işçilerinin yanında olması ve elini taşın altına koyması gerekmektedir.

Kamubulteni.com  | Ankara

mutva.com