Moody's ve MB Açıklaması Sonrası Döviz ve Altın Fiyatları Düştü

Son dakika haberi: Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's 'in açıklamasının ardından Merkez Bankası yılsonu beklenti anketini açıkladı. Bu açıklamalar sonrası döviz kuru ile altın düşmeye başladı.

Moody's ve MB Açıklaması Sonrası Döviz ve Altın Fiyatları Düştü

MERKEZ BANKASINDAN AÇIKLAMA

TC Merkez Bankası beklenti anketini açıkladı. Açıklanan beklenti anketinde yıl sonu döviz tahminine yer verildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2018 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5,99 TL iken, bu anket döneminde 5,64 TL'ye geriledi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 6,53 TL ve 6,37 TL olarak gerçekleşti."

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 'ten son dakika Türkiye açıklaması geldi.

Türkiye ekonomisinin 2018 yılında yüzde 1,5 oranına büyümesini ve 2019 yılında da yüzde 2 oranında daralmasını beklediğini  açıkladı. Türkiye ve Afrika 'nın bir kısmı için ekonomi görüntsünün negatif olarak devam ettiğini belirten Moody's yetkilileri, "Türkiye artan kurumsal zorluklar ve politika belirsizlikleri ile karşı karşıya" değerlendirmesini yaptı.

Ululslararası Kredi derelecendirme kuruluşu Moody's Investors Service 'in yayımladığı raporunda, küresel büyümenin yavaşlama eğiliminde olmaya devam etmesi, finansal piyasalarda volatilitenin devam etmesi, faizlerin giderek artış göstermesi ve ticari korumacılık ile jeopolitik tansiyonun yükselmesiyle birlikte gelişen piyasalar için kredi koşullarının 2019 yılında daha zorlayıcı olacağı, gelişmekte olan ülkeleri daha da zora sokacağını söyledi.

Kuruluş, Türkiye'nin ekonomik faaliyetin öncesine göre önemli ölçüde yavaşlamasını beklendiğine yer verildi. Kuruma göre Türkiye'nin büyüme oranı 2018'de yüzde 1.5 büyüyecek; 2019 yılında ise yüzde 2.0 küçülecek.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Önceki günü 5,44 ile kapatan dolar kuru bugün 5,45 seviyesinden güne başladı. Merkez Bankasının açıklamasının ardından dolar kuru 5.40 seviyesine geriledi. Euro kuru ise 6,11 seviyesine geriledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Önceki günü 213 TL seviyesinden kapatan altının gram fiyatı ise bugün 212 TL seviyesine düştü ve bu seviyede yatay seyrini sürdürüyor. Çeyrek altın ise 337 TL'ye alınarak 345 TL 'ye satışa sunuluyor.

Diğer altın cinslerinin fiyatları şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara