Moody's Not Düşürdü-İşte Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'ten bir son dakika açıklaması geldi. Açıklama sonrası piyasalar az da olsa hareketlendi.

Moody's Not Düşürdü-İşte Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye hakkında yeni bir değerlendirme raporu yayımladı.

Moody's tarafından yapılan açıklamada diğer ülke tavanı notları değiştirilmezken, kısa vadeli banka mevduatları için ülke tavanı notu "Not Prime" olarak korundu. Öte yandan yabancı para cinsinden tahvil tavanı Ba2/NP, tahviller ve mevduatlar için yerel para cinsinden ülke tavanı notu Ba1 olarak devam şekilde korundu.

Moody's tarafından bugün açıklanan kararda "Döviz mevduat tavanını azaltma kararı, hükümetin Türkiye'nin döviz rezervlerini korumak için döviz cinsi mevduatların çekilmesini önlemek için müdahalede bulunma riskinin arttığı yönündeki görüşünü yansıtıyor" ifadelerine yer verildi.

ZAYIFLAMANIN NEDENİ AÇIKLANDI

Söz konsu kararda, Türkiye kurumlarnda ve bankalarında devam eden zayıflamaların, giderek artan ve öngörülemez bir hale gelen politika ortamı olduğu belirtildi. Moody's tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Döviz cinsinden mevduatlar için notun devlet tahvili notunun iki kademe altına indirilmesi, ödemeler dengesi ve kendi borcu üzerinde baskının azaltılması halinde hükümetin döviz cinsinden mevduatlara erişimi engellemenin gerekli olduğu sonucuna varabileceği görüşümüzü yansıtıyor. Hükümetin, mevduat sahiplerinin kendi döviz mevduatlarına erişimlerini sınırlaması riski, hükümetin kendi borçları nedeniyle temerrüde düşmesi riskinden daha yüksek"

DÖVİZ KURU VE ALTIN FİYATLARI

Moody's tarafından yapılan açıklamanın ardından dolar kuru az da olsa arttı. Güne 6,13 lira seviyesinden başlayan dolar kuru, 6,15 'e yükselerek küçük bir oynama yapıldı. Euro ise 7,22 seviyesinde.

Altın fiyatları ise şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara