Milyonları Sevindirecek Açıklama: Asgari Ücretliye 2 Bin 500 TL Veririz, Ama...

Asgari ücrette flaş açıklamalar art arda geliyor. TOBB Başkanı, asgari ücretliye 2 bin 500 TL verebileceklerini fakat bunun bazı şartları olduğunu söyledi.

Milyonları Sevindirecek Açıklama: Asgari Ücretliye 2 Bin 500 TL Veririz, Ama...

Hisarcıklıoğlu'ndan Flaş Teklif! Asgari Ücret 2 Bin 500 TL mi Olacak?

Basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin an itibariyle 1600 TL olduğunu fakat işverene maliyetinin 2 bin 500 liraya çıktığını, işçilerin daha fazla almasını istediklerini fakat işverenden verginin alınmaması sayesinde bunun mümkün olabileceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Asgari ücret bin 600 lira ama bana maliyeti 2 bin 500 lira. Biz de diyoruz ki, 'İşçimiz daha fazla alsın' ama üzerimizdeki vergi yükünü kaldırın. Asgari ücrette (vergi) yüzde sıfır olsun da işçimiz hiç olmazsa 2 bin 500 lira alsın" dedi.

Hükümetin bu konuyla ilgili ne tepki vereceği, TİSK , Türk İş ve Hükümetin katılımıyla gerçekleşen asgari ücret tespit komisyonundan ne gibi bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor. Asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı için geri sayım sona eriyor. Asgari ücret kısa süre sonra açıklanacak. Açıklandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Gelişmeleri takip etmek için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLA.