MHP'li Baki Şimşek'ten 'Tecrübeli Eleman Alımı' İlanlarına Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, personel alımlarında 'Tecrübeli Eleman' şartlarının artık işsiz gençlerin psikolojisini bozmaya başladığını, üniversite mezunu gençlerin çalışarak tecrübe kazanabileceğini söyledi.

MHP'li Baki Şimşek'ten 'Tecrübeli Eleman Alımı' İlanlarına Tepki

Şimşek, "Bir de, ben buradan iş adamlarına ve iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. İş ilanlarının tamamında şunu yazıyorlar: "İş tecrübesi olan mühendis alacağız. Tecrübesi olan eleman alınacak. Tecrübesi olan başka branşlarda işletmeci veya muhasebeci alınacak." Allah aşkına, üniversiteyi bitiren bir genç iş tecrübesini çalışmadan nasıl kazanacak?" dedi.

Devletin bu konuları destekleyerek, gençliğin önünü açacak gerekli yasal düzenlemeleri yapması gerektiğini söyleyen Şimşek, "Devletin de bunları destekleyecek, gençliğin önünü açacak gerekli yasal düzenlemeleri yaparak -özellikle öğrencilerin eğitim hayatı devam ederken yaz dönemlerinde- bunların daha iyi yetiştirilebilmeleri adına eğitimlerini destekleyici fabrikalarda, avukatsa hukuk bürolarında, doktorsa hastanelerde, mühendisse şantiyelerde çalıştırılmalarının önü açılmalı. Bununla ilgili belli çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Gençlere sadece para vermek yetmiyor. Gençlere para yerine, bunlara açılan kurslarla… Belli kurslar açılıyor, bunların sayılarının mutlaka artırılarak… Hem bu kurslara gidenlere günlük yevmiye veriliyor hem bir meslek öğrenmeleri sağlanıyor. Bu kursların sayısının artırılması, buraya ayrılan ödeneklerin mutlaka artırılması ve gençliğimizin Avrupa'nın 1970'li yıllarda yaşadığı sorunları yaşamadan geleceğe umutla bakabilmesi sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA