MHP'li Akçay'dan İYİ Parti'ye 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Çıkışı: Reddediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti'nin TBMM'ye getirdiği emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifiyle ilgili konuştu.

MHP'li Akçay'dan İYİ Parti'ye 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Çıkışı: Reddediyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun MHP'nin gündeminde bulunduğunu fakat İYİ Parti'nin kanun teklifinin alel acele hazırlanmış bir teklif olduğunu söyleyen Erkan Akçay, Kanun çıkarmanın ciddi bir iş olduğunu, bazen kaş yapayım derken göz çıkarılabileceğini söyledi. İYİ Parti'nin emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin mahiyet, teknik kusurları oldğunu söyleyen Akçay, "Kanun çıkarmak çok ciddi bir iştir, çalakalem hazırlanan kanun teklifleri kaş yapayım derken bazen de göz çıkartır. Bu, biraz evvel kürsüde konuşması yapılan kanun teklifinin üç önemli -hem mahiyet itibarıyla hem de teknik itibarıyla- hatası ve kusuru vardır. Öncelikle, bu kanun teklifinin faraza yasalaşması durumunda bugün prim gün sayısını doldurup da yaş şartını dolduramayanlar emekli olacak. Kanun teklifinin yasalaşmasından bir gün sonra prim gün sayısını dolduranlar emekli olamamaktadır bu kanun teklifine göre. Dolayısıyla bu kanun teklifinin yasalaşması durumunda başka yeni mağduriyetler yaşanacaktır, bu birincisi.atandaş 1999'dan önce sigortalı olmakla birlikte sigortalı olduğu tarihteki emeklilik için gereken koşulları bu kanun teklifinin kabulünden sonraki 181'inci günde tamamlıyorsa o zaman ne yapılacak? Yani altı ay yüz seksen gün, 181'inci günde süresini tamamlayanın da yine bu teklife göre önü kapatılıyor." dedi.

İYİ Parti'nin kanun teklifinin MHP grubu tarafından toplu halde reddedileceğini, önümüzdeki süreçte MHP tarafından EYT teklifinin gündeme getirileceğini söyleyen MHP'li Akçay, "Sonuç itibarıyla, alelacele hazırlanmış, çözüm getirmeyen bir tekliftir. Kabul edilmesi hâlinde, az önce de ifade ettiğim gibi sorunu daha da kalıcı hâle getirecek, ayrıca kesin çözümün de önünü kapayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisinin kanun teklifi daha farklı, daha derli toplu bir şekilde inşallah önümüzdeki zaman dilimi içerisinde gündeme geldiğinde de hep birlikte Mecliste uzlaşma hâlinde çıkaracağız.Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde Milliyetçi Hareket Partisinin kanun teklifi de geldiğinde, derli toplu, grupların uzlaşmasıyla birlikte hep birlikte inşallah çıkaracağız ve bu teklife de Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak "ret" diyoruz." dedi.

İYİ Partili Ergun Ne Demişti?