Memurların 2019 Ocak Zammı İçin Flaş İddia !

Memurlara 2019 yılı Ocak ayında yapılacak zam miktarı ile ilgili son dakika gelişmesi. Enflasyon eksi çıkarsa zam oranı düşebilir.

Memurların 2019 Ocak Zammı İçin Flaş İddia !

2019 yılı Ocak ayı memur ve emekli maaş zammı için flaş gelişme !

Ekim ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz gün açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memurların 2019 Ocak ayı zam oranları hemen hemen belli oldu. Enflasyon yüzde 25 oranında gerçekleşti ve memur maaşıza zam oranı yüzde 12.26 seviyesinde oluştu. 

2018 yılı ikinci dönem ilk 4 aylık enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin ocak zammı yüzde 12.76 (yüzde 3,5 artış + yüzde 8.76 fark) oranında olacak. Ancak bugün  Dünya Gazetesi 'nden Alaattin Aktaş kalemel aldığı yazısında zam oranının düşebileceğini söyledi. 

Aktaş 'ın bugün yayımlanan köşe yazısı  'Kasım'da enflasyon negatif çıkabilir' başlığı ile yayımlandı. Aktaş, kaleme aldığı yazıısnda Kasım ayında enflasyonun nefatif çıkabileceğini iddia etti. Enflasyon negatif yönde çıkarsa zam oranı düşebilir.

Enflasyonla topyekün mücadele ve destekler ile enflasyon rakamları düşürülmeye çalışıldı. Ancak bu destekler Ekim ayında enflasyona etki etmedi ve enflasyon yine yüksek geldi. Ancak topyekün mücadele ile desteklerin Kasım ayı enflasyon rakamlarına etki etmesi bekleniyor.

Aktaş kaleme aldığı yazıısnda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2003 yılından bu yana hesapladığı tüketici fiyatları endeksindearadan geçen on beş yılda Kasım aylarında hiç gerileme görülmedi. Bu on beş yıl ortalamasında Kasım ayı artışı yüzde 1 oldu. Ama fiyatlarda ilk kez bu yıl Kasım ayında düşüş yaşanabilir. Bu olasılık epeyce güçlü. 

TÜFE'de gerileme bekleniyor olmasının en başta gelen nedeni Kasım ayı başında uygulamaya konulan vergi indirimleri. Özellikle otomotivdeki indirim çok önemli bir etki yapacak. Kuşkusuz beyaz eşya ve mobilya sektörlerindeki indirim de önemli ancak TÜFE'deki ağırlığı dikkate alındığında otomotivdeki indirimin etkisi büyük olacak….."

Değerlendirme: Enflasyonun negatif yönde çıkması zor gibi görünüyor. Ancak topyekün mücadele ve destekler ile zor da olsa bu mümkün. Konu ile ilgili detaylar Aralık'ın ilk haftasında açıklanacak Kasım enflasyon rakamları ile belli olacak.

Enflasyon açıklandığı anda ve memur maaş zammı açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için:

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara