Memur zammı hakem kuruluna kaldı! Peki, kamu görevlileri hakem heyeti kimlerden oluşur?

Kamu görevlileri hakem heyeti kimlerden oluşur, nedir? Son olarak 2012 senesinde isimlerini duymuştuk. Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti zam talebi konusu noktasında anlaşma sağlayamadı. Yapılan görüşmeler istenileni bir türlü veremeyince görüşmelerin neticesini açıklamak da Kamu Görevlileri hakem heyetine kaldı.

Memur zammı hakem kuruluna kaldı! Peki, kamu görevlileri hakem heyeti kimlerden oluşur?

Zam oranlarını yakından takip eden memurlar ise, "Memur zammı hakem heyeti ne zaman, kamu görevlileri hakem kurulu ne iş yapar, kamu görevlileri sendika heyeti kaç kişiden oluşur" gibi soruları gündemde tutuyor.

Kamu görevlileri hakem heyeti kimlerden oluşur? Bu sene ne emekliler ne de memurlar beklediği, arzuladığı maaş zammını alamamıştı. Gözler bir sonraki memur maaş zammına çevrildi. Fakat Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında beklenen anlaşma gerçekleşmedi. Tam bu noktada devreye Kamu Görevlileri hakem heyeti girdi. Son kararı onlar verecek. Peki Memur zammı hakem heyeti ne zaman, kamu görevlileri hakem kurulu ne iş yapar, kamu görevlileri sendika heyeti kaç kişiden oluşur? İşte tüm ayrıntılar.

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti kimlerden oluşur?

Takvim.com.tr'deki habere göre; Bu tarihe kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde görüşmelerde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. Yüksek yargı mensubu, bürokrat, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos'a kadar verecek.

Hakem Kurulu Kararı ne zaman açıklanacak?

Trthaber.com.tr'de yer alan habere göre; Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren maaş zammıyla ilgili gözler şimdi Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vereceği kararda olacak. Böylece 31 Ağustos'ta memur ve memur emeklisinin zam oranları belli olacak. 11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar alıyor. Kurulun kararı kesin olacak, itiraz edilemeyecek.