Memur ve Emeklilerin 2019 Ocak Maaş Zammı İçin Tarih Belli Oldu (Enflasyon Ne Zaman Açıklanacak?)

Son dakika: Aralık ayı enflasyon rakamları için geri sayım sona eriyor. Memur ile emeklilerin maaş zammı oranları da belli oluyor. İşte enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih.

Memur ve Emeklilerin 2019 Ocak Maaş Zammı İçin Tarih Belli Oldu (Enflasyon Ne Zaman Açıklanacak?)

Memur ve emeklilerin zam oranları belli oluyor.

2019 yılı memur ve emekli zam oranlarında son viraja girildi. Memurlar, memur emeklileri ile diğer emeklileri yakındna ilgilendiren rakamlar açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama ile 2018 yılı ikinci dönem enflasyon oranı belli olacak.

2018 yılı Temmuz-Aralık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurların ve emeklilerin 2019 yılı Ocak ayı maaş zammı oranları da belli olacak.

Bilindiği üzere 2019 yılında memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak. Toplu sözleşmede belirlenen rakamlara ek olarak enflasyon farkı da eklenecek ve toplamda ortaya çıkacak bu rakam, maaşlara zam olarak yansıtılacak. 

ARALIK ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak günü açıklanacak. Açıklanacak enflasyon rakamı ile birlikte 2018 yılı Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu belli olacak. İkinci yarıda belirlenecek enflasyon maaşlara da etki edecek.

ASGARİ ÜCRET 2020 TL OLDU

Asgari ücret, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı 'ndan gelen rakamlar da göz önüne alındığında yüzde 26 zamlandı ve 2020 TL oldu. Bu rakamın belirlenmesinde yerel seçimlerin yaklaşıyor olması da son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar da göz önüne alındı. Bu nedenle Aralık 2018 enflasyon farkı ile memur ile memur emeklilerinin enflasyon farkı alması bekleniyor. Zira şimdiden enflasyon farkı oluşmuş durumda. 

Yüzde 4 oranında toplu sözleşmede zam oranı var. Buna 6,82 'lik şimdiye kadar oluşmuş enflasyon farkı da ekleninde yüzde 10,82 'lik bir zam oluştu. Eğer Aralık enflasyonu eksi yönde gelirse , eksi gelen oran kadar bu 10,82 'den eksiltilecek ve zam oranı düşecek. Ama enflasyon Aralık ayında yükselirse 10,82 'ye fark eklenecek ve memurlar buna göre zam alacak.

AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN