Memur ve Emekli Maaşlarına Temmuz'da Ne Kadar Zam Gelecek? İşte İkramiye Tarihleri

Emekliler yaz aylarında iki bayram ikramiyesi alacak ve Temmuz ayında maaş zammından faydalanacak. Kamu personellerine de Temmuz ayında maaş zammı gelecek. İşte enflasyon tahminine göre maaş zamları ve bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri.

Memur ve Emekli Maaşlarına Temmuz'da Ne Kadar Zam Gelecek? İşte İkramiye Tarihleri

Emeklilere yaz aylarında 3 kazanç.

Hayat pahalılığından bunalan emekliler , iki bayram öncesi yapılacak ikramiye ödemesi ve Temmuz ayında gelecek maaş zammı ile az da olsa biraz rahatlayacak. Haziran 'nın ilk haftasında Ramazan Bayramı idrak edilecek. Mayıs ayının son günlerinde ise emeklilere bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. 11 Ağustos günü de kurban bayramı idrak edilecek. Kurban Bayramı 'ndan önce de emeklilere bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. 

Temmuz ayında da emeklilerin maaşlarına zam yapılacak. Bu zamla birlikte yaz aylarında emekliler 3 kazanç sağlamış olacak.  

MAAŞ ZAMMINDA ENFLASYON VERİLERİ DİKKATE ALINACAK

Temmuz ayında yapılacak maaş zammında enflasyon verileri hesaba katılacak. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre  zam oranı SSK ve Bağ- Kur emeklileri için yüzde 6, memur emeklilerinde ise yüzde 7 olarak ön görülüyor.

Merkez Bankası 'nın tahmini gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 67 ile 323 lira arasında artış yaşanacak.

Ramazan ile Kurban Bayramı öncesi verilecek bayram ikramiyelerinden yeni emekliler de faydanalanacak. 

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Haziran'da, Kurban Bayramı ise 11-14 Ağustos'ta kutlanacak.

MEMURLARA MAAŞ ZAMMI

Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 6, memurların ve memur emeklilerininki ise yüzde 7 olacak.

Memur maaşlarındaki artış, pek çok aylığı da etkileyecek.

EN AZ 2 BİN 546 TL

Yüzde 5'lik artışa göre, en düşük memur emeklisi maaşı 119 lira artışla 2 bin 498 liraya yükselecek. Zam yüzde 7'ye ulaşırsa da, en düşük aylık 167 lira yükselişle 2 bin 546 liraya ulaşacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 6 olarak gerçekleşirse en düşük maaş esnaf emeklilerinde bin 691 liraya çıkacak. Bağ- Kur tarım emeklilerinde de taban maaş bin 260 liraya ulaşacak.

SSK'lılarda ise en düşük maaş, 2000'den önce emekli olanlarda bin 927, 2000'den sonra emekli olanlarda bin 193 liraya yükselecek.

Kamubulteni.com  | Ankara