Memur ve Emekli Maaş Zammında İlk Rakamlar Belli Oldu-İşte Beklenen Zam Oranı

Memur ve emeklilerin 2019 Temmuz ayı maaş zammı oranları netleşmeye başladı. 4 aylık enflasyon verilerine göre TÜFE 3.94 olarak gerçekleşti. Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu ile bu rakam netleşecek. İşte maaşlara beklenen zam oranı.

Memur ve Emekli Maaş Zammında İlk Rakamlar Belli Oldu-İşte Beklenen Zam Oranı

2019 Temmuz ayı memur ve emekli maaşları için ilk rakamlar belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından önceki gün yapılan açıklamada Nisan 201 enflasyon rakamlarına yer verildi.  Enflasyon verielrinin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin maaş zamlarının ne kadar olduğu netleşmeye başladı.

Yapılan enflasyon açıklamasına göre emekli maaşlarına Temmuz 2019 'da yüzde 5 zam yapılması bekleniyor. Kesin zam oranları ise Temmuz ayında açıklanacak 2019 'un ilk yarısının son enflasyon verisi ile netleşecek. Yıl başında enflasyon TÜFE ’de yüzde 20.30, ÜFE ’de yüzde 33.64 olarak açıklanırken, enflasyona bağlı olarak belirlenen memur ve emekli maaşı zamları da bu oranlara göre belirlenmişti.

Bu rakamların ardından memur maaşlarına yüzde 10.7, SSK ve Bağ-Kur emekli  maaşlarında ise yüzde 10.2 'lik bir artış oldu. Bu zammın ardından en düşük memur maaşı 3 bin 512 TL olmuştu.

3 TEMMUZ GÜNÜ NETLEŞECEK

3 Temmuz günü Haziran 2019 enflasyon verileri açıklanacak. Açıklanacak bu enflasyonla birlikte 2019 yılının ilk 6 aylık enflasyonu belli olacak ve maaşlara bu rakamlara göre zam yapılacak. 

İLK RAKAMLAR BELLİ OLDU

Önceki gün açıklanan son enflasyon rakamına göre memur ve emeklilerin Temmuz 2019 döneminde en az yüde 5 seviyesinde zam alması bekleniyor. 

Yüzde 5’lik artışa göre, en düşük memur emeklisi maaşı 118.98  TL artacak ve 2 bin 379 lira 59 kuruş seviyesinden 2 bin 498 lira 57 kuruş seviyesine yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayı zam oranı da yüzde 5 ’i bulacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak. 12 milyonu aşkın emeklinin temmuzda maaşıyla birlikte ek ödeme tutarı da zamlanacak. Oran yüzde 4 - 5’ten yüzde 8’e çıkarılırsa, emeklilerin ek ödemelerinde 215 liraya varan artış olacak.

İKRAMİYE

Emeklilere bin liralık bayram ikramiyelerinin SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine farklı günlerde yatması bekleniyor. Emekliye bayramdan önce sadece ikramiye değil maaş da ödenecek. Memur emeklisi maaşını 1-5 Haziran’da alıyor.

Kurban Bayramı 11-14 Ağustos’ta kutlanacak. Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor.

NET ZAM ORANI BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara