Memur ile Emeklinin İlk Maaş Zammı Belli Oldu

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ile memur emeklilerinin alacakları ilk zam miktarları belli oldu.

Memur ile Emeklinin İlk Maaş Zammı Belli Oldu

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konu, memur ile memur emeklilerinin alacakları zam miktarları oldu.

Enflasyonun, toplu sözleşmede belirtilen rakamı aşması durumunda aradaki farkı maaşlarına zam olarak aalcak memur ile memur emeklileri için ilk 3 aylık zam miktarı belli oldu. 

Memurlar, toplu sözleşmeleri gereği 2018 yılında 3,5+4 zam alacaklar. Temmuz ayında yüzde 3 ve enflasyon farkını zam olarak alan memurlar, 2019 Ocak döneminde ise toplu sözleşmeler gereği yüzde 4 zam alacak. 

Ancak enflasyon 3 ayda da rekor seviyede geldi. Son yılların en yüksek enflasyon rakamları sonrası memurlar, ciddi bir maaş zammı alacak. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının enflasyon farklı toplandığında yüzde 10,93 'lik bir oran çıkıyor. Bu orandan toplu sözleşme oranını çıkardığımızda memurlar için şimdiden yüzde 6,93 'lük bir fark oluşuyor. Yani memurlar toplu sözleşmelerine ek olarak şimdiden yüzde 6,93 'lük fazla bir zam alacak.

DAHA EKİM-KASIM ARALIK ENFLASYON FARKLARI VAR

2018 yılınıun ikinci yarısının ilk 3 aylık enflasyon farkı bu şekilde oluştu. Memurlar ile memur emeklileri, Ekim, Kasım ile Aralık aylarında oluşacak enflasyon farkının da bu miktara eklenmesi ile zamlı maaşlarını alacak.

Ocak ayında enflasyon farkı zammıyla en düşük memur emeklisi maaşına 239 TL zam yapılacak ve 2.389 TL’ye yükseltilecek. Zam miktarı görev ve kıdeme göre 239 TL ila 1.354 TL arasında değişecek.

YENİ ENFLASYON AÇIKLAMASINDAN, ZAMLI MEMUR MAAŞLARINDAN VE DAHA FAZLASINDAN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER